Värmdö Kommun

Värmdö stöttar barn och unga genom coronahjälpen

Dela

Lördag den 30 maj direktsänds det digitala insamlingseventet Coronahjälpen. Målet är att samla in 30 000 kronor till BRIS för att stötta barn och ungdomar som på olika sätt är utsatta med anledning av Corona-pandemin.

Under sändning kommer olika aktiviteter och tävlingar pågå tillsammans med artistuppträdanden. Eventet kommer ha inslag som på olika sätt berör det som påverkar barn och ungas vardag och fritid. Ungdomar från deltagande fritidsgårdar kommer att vara med och ansvara för delar av produktionen tillsammans med fritidsledare och samarbetspartners.

- Vi vet att många barn och unga har påverkats av effekterna av coronaviruset. Genom att möta dem i deras värld, den digitala, och med ett evenemang som innehåller flera delar kopplade till deras vardag så hoppas vi nå fram till dem. Vi vill bidra med glädje, kunskap och en härlig stämningsfylld dag, säger Jasmin Farid (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.  

Värmdö kommun ansvarar för halva delen av sändningen och då består programmet bland annat av Frida Öhrn och melodifestivalbidraget ”We are one”, lokala artister från Värmdö och Tyresö samt matlagning med delar av juniorkocklandslaget. Programledare är Evelina Olsén tillsammans med ungdomar från Värmdös mötesplatser.

- Det här är ett jättefint arbete som har gjorts av medarbetare tillsammans med unga där vi samverkat över både lokala gränser och inom Sverige. Det ska bli spännande att följa sändningen, säger Fredrik Nornvall, kultur- och fritidschef i Värmdö kommun.

Om Coronahjälpen

Coronahjälpen är ett samarbete mellan fritidsgårdar runt om i Stockholm via nätverket Kunskapscentrum för Fritidsledarskap. Det sänds kl 12.00-22.00 lördag 30 maj 2020 från två platser – Fribergagården i Dandery ( kl 12-17) och från Unika Nöjens Black Box på Värmdö genom Ung i Värmdö (kl 17-22).

Vill du bidra?

Alla kan vara med och hjälpa genom att swisha till BRIS 90-nummer: 90015041. Märk din swish med med ”CH2020”

Följ sändningen via Facebookeventet CoronaHjälpen, #CH2020

Läs mer om nätverket Kunskapscentrum för Fritidsledarskap här 

Nyckelord

Kontakter

Jasmin Farid (M)Ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

jasmin.farid@varmdo.se

Fredrik NornvallKontorschef Kultur- & fritidskontoret

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

0857047448fredrik.nornvall@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum