Djurens Rätt

Vegovision tar över Münchenbryggeriet i helgen

Dela

Vegovision, Djurens Rätts mässa för djurvänliga val, äger i helgen rum på Münchenbryggeriet i Stockholm. Mässan bjuder på ett femtiotal utställare och ett fullspäckat scenprogram – alltid med det senaste inom vegansk mat, djurvänligt mode och hälsa. Restaurangen på mässan står Gustav “Jävligt gott” Johansson för.

Bild från Vegovision  i Stockholm 2018.
Bild från Vegovision i Stockholm 2018.

För fjärde året i rad äger mässan Vegovision rum i Stockholm. Under två dagar vill Djurens Rätt visa upp bredden inom vegovärlden och inspirera så många som möjligt till djurvänliga val. Förra året besökte mer än 5 000 personer Münchenbryggeriet under mässans två dagar.

– Med Vegovision vill vi visa att det inte finns något motsatsförhållande  mellan att äta gott och välja vego. Alla utställare och föreläsare på mässan visar exempel på just detta, säger Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

På mässan kan besökaren ta del av allt från mat, godis och mode till hälso- och barnprodukter. Som alltid på Vegovision finns det mycket att provsmaka och äta på mässan. Bland utställarna hittas bland annat Green Laces, Oatly, Magnum-glass, Yi-Pin soya, Sorunda Korvfabrik och Emiliyao Tattoo – ja, det går till och med att tatuera sig på plats. 

Fullspäckat scenprogram 

På Vegovisions stora scen leds samtal och intervjuer av profilen Sanna Bråding. I programmet finns ämnen som “Vego i skolan”, “Bygga en vegansk garderob” och “Träna och bygga muskler som vegan”. Scenprogrammet brukar enligt Sakil Hossain vara en av de mest uppskattade delarna av Vegovision.

– På scenen har vi satsat på att hitta en blandning mellan djupdykning och crash course. Vi vill att alla ska kunna hitta något som passar dem, oavsett om en är nyfiken på vegansk innovation, näringslära, träning eller aktivism, säger Sakil. 

En specialare för årets mässa är att Solîn och Gurgîn Bakircioglu, som driver podden Veganism är bror, kommer att ta över scenen under en del av mässan och prata med inbjudna gäster om veganism ur ett mellanösternperspektiv.

Under lördagen kommer även Djurens Rätts nya pris, Årets Elna Tenow, att delas ut till en aktör som under året har bidragit till en positiv samhällsutveckling för djuren. 

Vill du besöka mässan som journalist eller bloggare? Kontakta press@djurensratt.se 

Vegovision arrangerades för första gången 2008 och har växt för varje år som gått. Under 2019 arrangerades mässan i Göteborg i april och i Malmö i maj och mässåret avslutas i Stockholm 2-3 november.

Om Vegovision Stockholm

Tid

Lördag 2 november kl. 10.00-18.00

Söndag 3 november kl. 10.00-17.00

Plats

Münchenbryggeriet

Torkel Knutssonsgatan 2

Stockholm

Inträde

Inträde 140 kr på lördag och 120 kr på söndag.

Gratis för medlemmar i Djurens Rätt, barn upp till och med 13 år samt pensionärer.

Kontakter

Bilder

Bild från Vegovision  i Stockholm 2018.
Bild från Vegovision i Stockholm 2018.
Ladda ned bild
Vegovision Stockholm 2018
Vegovision Stockholm 2018
Ladda ned bild
Vegovision Stockholm 2018
Vegovision Stockholm 2018
Ladda ned bild
Vegovision Stockholm 2018
Vegovision Stockholm 2018
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Framgång i djurskyddsarbetet för katter28.5.2020 09:09:01 CESTPressmeddelande

Jordbruksverket har beslutat om nya djurskyddsregler om hållning av hundar och katter. Den 15 juni börjar de nya reglerna att gälla. En viktig del av den nya föreskriften är att det blir tuffare krav på att djurhållare måste se till att katter inte förökar sig oplanerat. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade, steriliserade eller på annat sätt förhindrade från att kunna föröka sig okontrollerat. Organisationen Djurens Rätt, som länge arbetat med frågan gläds åt beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum