Sveriges Museer

"Viktigt att stöden kommer museerna tillhanda skyndsamt"

Dela

Idag föreslog regeringen ytterligare 1,3 miljarder kronor för kris- och stimulansstöd 2021 till följd av de ekonomiska konsekvenser som uppstått på grund av pandemin. Samtidigt föreslogs 125 miljoner kronor i krisstöd till ett antal statligt finansierade kulturinstitutioner för uteblivna intäkter till följd av pandemin där bland annat Skansen, Tekniska museet, Nordiska museet, Prins Eugens Waldemarsudde ingick.

– Vi är glada att regeringen ser behoven som vi har påtalat. Det är nu viktigt att stöden kommer museerna tillhanda skyndsamt. Oerhört mycket medel har tappats. Nu när museerna försiktigt öppnar upp smittsäkert är det tydligt att kostnaderna överstiger intäkterna. Behovet av museernas samhällsviktiga verksamhet har visats tydligt under pandemin genom ett stort antal digitala visningar, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Sveriges Museer
Sveriges Museer
Box 4042
102 61 Stockholm

http://www.sverigesmuseer.se

Sveriges Museer bildades 2004. Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Med cirka 230 medlemmar representerar vi stora delar av Museisverige.

Följ Sveriges Museer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Museer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum