Rymdstyrelsen

Vinn pris för mest innovativa användningen av rymddata

Dela

Har du, ditt företag eller organisation använt rymddata på ett innovativt sätt? Nu är anmälan öppen för tävlingen The Copernicus Masters som prisar innovativa lösningar inom jordobservation och rymddataanvändning.

Vinnarna av Copernicus Masters 2019. Foto: AZO
Vinnarna av Copernicus Masters 2019. Foto: AZO

Copernicus Masters är Europas ledande innovationstävling för jordobservation. Sedan 2011 har ESA och Tysklands AZO Anwendungszentrum GmbH organiserat den årliga Copernicus Masters-tävlingen för att inspirera och hjälpa företagare att lyfta fram sina innovationer.

Från 1 april till 30 juni kan deltagarna lämna in sin innovativa användning av jordobservationsdata. 

ESA: s chef för jordobservationsprogrammet, Josef Aschbacher, kommenterar: ”För att lösa aktuella miljö- och samhällsutmaningar måste vi investera i innovation. Tänkande utanför boxen är en hörnsten i innovation och i tider som dessa behöver vi detta mer än någonsin."

Vinnarna kommer att få tillgång till ett internationellt ekosystem av ledande jordobservationsorganisationer, betydande satellitdatakvoter och stöd för affärsutveckling till ett värde av mer än 550 000 euro totalt. Vinnaren kommer också få ett kontantpris på 10 000 euro.

Läs mer på Copernicus Masters hemsida

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnarna av Copernicus Masters 2019. Foto: AZO
Vinnarna av Copernicus Masters 2019. Foto: AZO
Ladda ned bild

Länkar

Om

Rymdstyrelsen
Rymdstyrelsen
Box 4006
171 04 Solna

08-40 90 77 00https://www.rymdstyrelsen.se/

Rymdstyrelsen är Sveriges rymdmyndighet

Rymdstyrelsen är central förvaltningsmyndighet under Utbildningsdepartementet med ansvar för statligt finansierad nationell och internationell rymdverksamhet i Sverige vad gäller forskning och utveckling. Rymdstyrelsen är kontaktorgan för internationellt rymdsamarbete.

Läs mer om myndigheten på Rymdstyrelsen.se

Följ Rymdstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rymdstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum