Volkswagen Personbilar

Volkswagen ID.4 – Sveriges populäraste elbil 2021

Dela

För andra året i rad är det en Volkswagen som toppar statistiken över nyregistrerade elbilar. ID.4 blev dessutom den mest registrerade Volkswagen-modellen under 2021.

Volkswagen ID.4, här i GTX-versionen, blev med 7 177 exemplar den mest registrerade elbilen i Sverige under 2021.
Volkswagen ID.4, här i GTX-versionen, blev med 7 177 exemplar den mest registrerade elbilen i Sverige under 2021.

Den eldrivna SUV:en ID.4 lanserades under våren och blev snabbt en storsäljare på den svenska marknaden. Under hösten tillkom versionen ID.4 GTX med fyrhjulsdrift och ännu sportigare prestanda.

Med sammanlagt 7 177 exemplar blev ID.4 den mest registrerade elbilen på marknaden. Året innan var det ID.3 som toppade elbilslistan med 4 014 exemplar.

Totalt sett var ID.4 den sjunde mest registrerade bilmodellen av alla på den svenska marknaden under 2021.

– Fantastiskt roligt att ID.4 har tagits emot så väl av både företagskunder och privatförare. Med gott om utrymme, lång räckvidd, femstjärnig säkerhet och även med fyrhjulsdrift är det en modell som passar svenskarna väldigt bra, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Omställningen tog fart

2021 var året då omställningen till eldrift tog fart på allvar. Av 300 983 nyregistrerade personbilar på den svenska marknaden var 57 470 (19,1 %) en helt eldriven bil. För Volkswagen var andelen betydligt högre, av 37 902 bilar var hela 10 762 (28,4 %) en elbil. Tittar man på månaden december var andelen ännu högre, av 3 532 Volkswagen-bilar var 1 580 en elbil (44,7 %).

Under 2021 skedde också skiftet på modellnivå. För första gången någonsin blev en renodlad elbil den mest registrerade Volkswagen-modellen på årsbasis. ID.4 knep förstaplatsen före Tiguan.

– Vi har under året sett en stark utveckling mot elektrifiering och vi börjar närma oss en nivå där hälften av vår försäljning är rena elbilar. Det är glädjande att så många väljer att gå över till att köra helt på el. Både ID.3 och ID.4 tillverkas koldioxidneutralt och om kunden laddar med förnybar el kan vi alla göra en insats på vägen till noll utsläpp, fortsätter Sten Forsberg.

Totalt sett registrerade Volkswagen alltså 10 762 elbilar under 2021, vilket gav en marknadsandel på 18,7 % bland elbilarna. Det innebär att Volkswagen med god marginal blev det största elbilsmärket i Sverige.

– Vår ambition att elektrifiera den svenska bilparken har fått en utmärkt start tack vare vår ID.-familj. Vi är oerhört stolta och glada över att vara nummer ett bland elbilar. Det stärker oss i arbetet med kommande lanseringar, säger Sten Forsberg.

ID.-familjen växer

Elbilsoffensiven fortsätter under 2022 då ID.-familjen utökas med ytterligare modeller. Orderböckerna för SUV-coupén ID.5 och den fyrhjulsdrivna versionen ID.5 GTX har öppnats och själva lanseringen sker i vår. Dessutom går det nu att förboka den eldrivna "folkabussen" ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo. De lanseras under hösten.

Samtidigt fortsätter digitaliseringen av ID.-modellerna med mjukvaruuppdateringar över nätet (over-the-air), bland annat med förbättringar inom laddning som kommer göra elbilslivet ännu smidigare.

De 6 mest registrerade Volkswagen-modellerna under 2021

  1. ID.4 (elbil), 7 177 bilar
  2. Tiguan, 6 013 bilar
  3. Passat, 5 704 bilar
  4. T-Roc, 4 812 bilar
  5. Golf, 4 726 bilar
  6. ID.3 (elbil), 3 384 bilar

Registreringsstatistiken kommer från BIL Sweden

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Volkswagen ID.4, här i GTX-versionen, blev med 7 177 exemplar den mest registrerade elbilen i Sverige under 2021.
Volkswagen ID.4, här i GTX-versionen, blev med 7 177 exemplar den mest registrerade elbilen i Sverige under 2021.
Ladda ned bild
Volkswagen är marknadsledare i Sverige när det gäller helt eldrivna bilar.
Volkswagen är marknadsledare i Sverige när det gäller helt eldrivna bilar.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2020 levererade Volkswagen 5,33 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2021 totalt 37 902 nya personbilar från Volkswagen vilket gav en marknadsandel på 12,6 procent.

Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna ID.3, ID.4, ID.5, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Arteon Shooting Brake, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Ett år med strategin ACCELERATE: Volkswagen stärker effektiviteten och påskyndar omställningen16.3.2022 13:42:48 CET | Pressmeddelande

Under det första året av sin ACCELERATE-strategi gjorde märket Volkswagen stora framsteg i omställningen till att bli ett teknikföretag. Viktiga milstolpar uppnåddes under 2021 vad gäller e-mobilitet, digitalisering och nya affärsmodeller. Samtidigt uppnåddes en hållbar ökning av effektiviteten i en utmanande konkurrensmiljö: Omsättningen, försäljningsmarginalen och rörelseresultatet ökade markant under det senaste räkenskapsåret, trots lägre försäljning av nya bilar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum