Volkswagen Personbilar

Volkswagen svensk marknadsledare i augusti

Dela

Färsk statistik från BIL Sweden visar att Volkswagen registrerade flest nya personbilar av alla märken på den svenska marknaden under augusti.

Nya ID.3 levereras till svenska kunder i september. (Foto: James Holm)
Nya ID.3 levereras till svenska kunder i september. (Foto: James Holm)

Under månaden registrerades totalt 25 522 nya personbilar i Sverige. Av dessa var 3 736 bilar en ny Volkswagen. Det gjorde Volkswagen till marknadsledare i augusti med en marknadsandel på 14,6 procent. Modellen Golf registrerades i 1 160 exemplar och var den näst mest registrerade modellen.

Hittills i år, januari-augusti, har Volkswagen registrerat 24 390 bilar. Det är en minskning med 12,4 procent, men eftersom totalmarknaden har minskat med 21,3 procent har Volkswagens marknadsandel ökat till 14,0 procent (januari-augusti 2019: 12,6 procent). På topplistan återfinns Golf på en fjärde plats med 6 182 bilar, Passat på sjunde med 5 786 bilar och Tiguan på åttonde med 4 132 bilar.

För Volkswagen blir det i höst extra fokus på den nya elbilsfamiljen. I dagarna kom de 500 första exemplaren av elbilen ID.3 till Sverige. Den kommer i slutet av året att följas av den eldrivna SUV:en ID.4.

– Nu inleds vår stora elbilssatsning på allvar. I september levererar vi våra första ID.3 till förväntansfulla kunder och innan året är slut hoppas vi även kunna leverera en ansenlig mängd av ID.4, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

I höst kommer Volkswagen dessutom att erbjuda nya laddhybridversioner av Golf, Arteon, Arteon Shooting Brake, Tiguan och Touareg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya ID.3 levereras till svenska kunder i september. (Foto: James Holm)
Nya ID.3 levereras till svenska kunder i september. (Foto: James Holm)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2019 levererade Volkswagen 6,28 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 49 000 nya personbilar från Volkswagen vilket gav en marknadsandel på 13,7 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum