Volkswagen Personbilar

Volkswagen We Charge utökas med fler laddpunkter i Sverige

Dela

Fler laddningsoperatörer kopplas samman med Volkswagens laddningstjänst We Charge. Det finns nu cirka 200 000 publika laddpunkter i Europa att välja bland. Ny partner är Recharge, tidigare Fortum Charge&Drive, som har 239 laddpunkter i Sverige.

Via We Charge får Volkswagen-kunder tillgång till ett stort nätverk av laddpunkter.
Via We Charge får Volkswagen-kunder tillgång till ett stort nätverk av laddpunkter.

Elli är ett företag inom Volkswagen-koncernen som äger och förvaltar Volkswagens laddningstjänst We Charge. Genom partnerskap med laddningsoperatörer erbjuder Elli laddning till Volkswagen-kunder via ett stort nätverk av laddpunkter i hela Europa.

Nu har Elli ingått ett partnerskap med Recharge som är en av de största laddningsoperatörerna i Sverige. Recharge har 239 laddpunkter i Sverige, varav flera snabbladdare med kapacitet upp till 135 kW. Laddstationer från Recharge finns även i Norge och Finland.

Sedan tidigare finns partnerskap med bland andra IONITY och Mer (tidigare Bee) som båda erbjuder snabbladdning till We Charge-kunder.

Tjänsten We Charge aktiveras via appen We Connect ID. och gäller för alla Volkswagens laddbara bilar. We Charge ger tillgång till totalt cirka 200 000 publika laddpunkter i Europa, varav över 4 000 i Sverige. Ett enda laddkort, som kan beställas i appen, behövs för snabb och enkel användning och betalning på alla dessa laddstationer.

– Även om den största delen av laddningen sker vid hemmet är det förstås jätteviktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga. Vi är glada att nu kunna erbjuda fler laddpunkter via We Charge. Och ännu fler är på gång, säger Sofia Granfors, head of e-mobility på Volkswagen Sverige.

Det finns tre olika prenumerationer för We Charge som kunden kan välja bland beroende på användningsmönster, främst baserat på hur stor del av laddningen som beräknas ske vid IONITY-stationer.

För hemmaladdning erbjuder Volkswagen tre versioner av laddboxen ID. Charger. Nu går det att beställa versionen ID. Charger Pro med det nya avdraget för grön teknik. Det innebär att man kan köpa denna laddbox inklusive installation med 50 procent avdrag direkt i Ellis webbshop. Då kravet är att det ska finnas en mätare i laddboxen är det i dagsläget inte möjligt att erhålla avdraget för de övriga versionerna ID. Charger och ID. Charger Connect.

Två av laddboxarna, ID. Charger Connect och ID. Charger Pro går att styra med We Connect ID.-appen.

Läs mer om laddningstjänsten We Charge och laddboxarna ID. Charger här:
https://www.volkswagen.se/sv/innovation-och-teknik/uppkopplade-bilar/we-charge.html

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Via We Charge får Volkswagen-kunder tillgång till ett stort nätverk av laddpunkter.
Via We Charge får Volkswagen-kunder tillgång till ett stort nätverk av laddpunkter.
Ladda ned bild
Volkswagens laddbox ID. Charger Pro kan nu beställas med avdraget för grön teknik, direkt i webbshopen.
Volkswagens laddbox ID. Charger Pro kan nu beställas med avdraget för grön teknik, direkt i webbshopen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2020 levererade Volkswagen 5,33 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades under 2020 totalt 42 817 nya personbilar från Volkswagen vilket gav en marknadsandel på 14,7 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna e-up!, ID.3, ID.4, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Arteon Shooting Brake, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum