Spanska Turistbyrån

Weekend på Palma och omgivningar

Dela

Mallorcas huvudstad bjuder på sin avslappnad men ändå pulserande Medelhavsstil. Vill du veta mer? Här får ni våra tips.

Palmas Domkyrkan, Mallorca
Palmas Domkyrkan, Mallorca

Palma har kommit en lång väg från att bara betraktas som ingångsport till Mallorcas stränder till att nu på rikitigt tagit sin rätt som en av Spaniens mest framgångsrika städer. Lite tips till stadens själ:

SHOPPING

Palma huserar idag chica och fantasifulla modebutiker med originella, roliga och eleganta klädstilar designade av en inhemska unga eldsjälar. Ta en titt på affärerna på Passeig del Born.

INNERGÅRDAR

Palmas innergårdarnas är lite av en hemlis. Mysiga, vackra, drömlika patios gömmer sig bakom stadens fasader. Bästa sättet att upptäcka dem är att boka en guidad tur med någon av de specialiserade byråerna.

GODBITAR FÖR FOODISAR

Många nya restauranger har börjat poppa upp för nyfikna matälskare. Krögare över hela ön har utvecklat en ny, modern cuisine baserad på fisk och skaldjur och fantasifulla sallader och frukter. Närproducerat, gott och festligt är ledorden. Kolla upp krögarna på La Lotja, Passeig del Born och kvarteren kring Porta de Santa Catalina.

ART NOUVEAU OCH MODERNISM

Inte lika nytt men ändå ganska okänt är att Palma inhyser många stiliga, roliga byggnader från arkitekter som Gaudí, Domènech och Rubió i Bellver. Fräscha upp dina kunskaper inför din runda här. Mer om Palmas Art Nouveau här.

MUSEER OCH ANDRA INTESSANTA BYGGNADER

Är du intresserad av modern konst? Kika in på prisade museet Es Baluard, invigt 2004. Och missa inte Mirós Fundació Pilar & Joan Miró. Glöm inte att pricka av på din att-göra-lista domkyrkan, La Lotja, och slotten Bellver och La Almudaina.

VALLDEMOSA OCH TRAMUNTANA

När i Palma passa på att besöka närliggande bergskedjan Tramuntana. Det har lagts många nya vandring- och cykelleder i dessa vackra landskap. Mitt bland bergen finns också Valldemosa, där Chopin och Geroge Sands hade sin berömda kärlekshistoria. Du kan resa runt i Tramuntana till häst, balnd andra sätt!. I området hittar du också möjligheter till att utöva canyoning, rafting, klättring och vid kusten bland annat åka vattenskidor, kitesurfa och dyka.

SOLLER

Också bland bergen i Tramuntana finns vackra Soller, bara 2 mil från Valldemosa. Soller är knutpunkt för många vandringsleder, och något av en favorit bland vandrare på ön. Det tar bara en halv timma med bil från Plma att ta sig dit. Ett annat populärt sätt att nå Soller är att ta det gamla traditionella tåget som startar i Palma och går genom mycket vaker bergslandskap. 

Mer info om Palma och Mallorca hittar ni här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Palmas Domkyrkan, Mallorca
Palmas Domkyrkan, Mallorca
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum