Spanska Turistbyrån

World Paella Day, 20 september. Valencia delar paella med världen.

Dela

20 september firas Valencias mest kända maträtt med World Paella Day. Dagen till ära har man sammanställt ett fullspäckad program med aktiviteter både live och online som kommer att närma paellan till alla, både i Spanien och i resten av världen.

World Paella Day är en tribut till den spanska kokkonstens mest kända rätt. Valenciaborna vill fira rättens kändiskap runtom i världen. Rätten, som började sin historia i enkla förrhållanden, har nu över 8 miljoner sökningar på internet, vilket gör paella till en av världens mest kända rätter.

Bland evenmangen finns World Paella Cup, en matlagningstävling där åtta internationellt kända kökschefer – fyra kvinnor och fyra män – tävlar om att laga den bästa paellan. Kockarna kommer från Italien, Frankrike, Rumänien, Australien, Japan, Kina, USA och Spanien. Tävlingen sänds online från futbollsarenan Mestalla den 20 september. Den kan ses på Paelladagens officiella sajt: worldpaelladay.org.

World Paella Day  firas under Restaurant Week, som pågår från 17 till 27 september. Under veckan kommer restauranger att erbjuda sina olika varianter på rätten. Kunden kommer att få beställa en förrätt, en portion paella speciellt tillagad för dagen och efterrätt för 25 euros. Över 60 restauranger i Valènciaregionen erbjuder menyn. Man kan boka bord på worldpaelladay.org.

Vill du också lära dig laga paella? Hämta inspiration på den här receptet på video med två spanska kockar (på spanska).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum