Transportstyrelsen

Ytterligare bedrägeriförsök i Transportstyrelsens namn

Dela

Tyvärr har vi information om nya försök till bedrägerier. Medborgare har blivit uppringda av personer som utger sig för att arbeta på Transportstyrelsens kundtjänst. Man säger sig ha upptäckt tidigare fel och vill rätta till det med hjälp av den uppringdes bank-id och kortnummer.

Transportststyrelsen har fått signaler om nya försök till bedrägerier.
Transportststyrelsen har fått signaler om nya försök till bedrägerier.

Till exempel har de sagt att medborgare har betalat för mycket i fordonsskatt under flera år och att det därför finns pengar som ska återbetalas. Om medborgaren loggar in i "Mina fordon" och uppger sitt kontonummer så kommer pengarna att sättas tillbaka på medborgarens bankkonto. I nummerpresentatören står telefonnumret till Transportstyrelsens fordonskundtjänst 0771-14 15 16. Vi har också uppgifter om att medborgare kontaktats och där samtalet ska ha handlat om huruvida man äger en båt.

Transportstyrelsen vill understryka att vi inte agerar på detta sätt! Det är inte vi som ringer upp och ber allmänheten att logga in och uppge sina bank-id och kortnummer. Om man får ett sådant samtal vill vi uppmana att man gör en polisanmälan.

I samband med att detta först uppdagades under sommaren gjorde Transportstyrelsen en polisanmälan om bedrägligt beteende.

Kontakter

Bilder

Transportststyrelsen har fått signaler om nya försök till bedrägerier.
Transportststyrelsen har fått signaler om nya försök till bedrägerier.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Transportstyrelsen
Transportstyrelsen
Olai kyrkogata 35
60232 Norrköping

https://transportstyrelsen.se

Transportstyrelsen arbetar för ett tillgängligt och säkert transportsystem

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Vi finns på 13 orter i landet och vi har idag cirka 2 000 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Följ Transportstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportstyrelsen

Transportstyrelsens har kartlagt besiktning i glesbygd15.1.2021 08:30:00 CETPressmeddelande

De allra flesta fordonsägare i Sverige har i dag en kortare väg till närmaste besiktningsstation än innan besiktningsmarknaden omreglerades 2010. Men de 9 600 bilägare i sju orter i norra Sverige som tidigare haft tillgång till mobila stationer får nu längre avstånd till närmaste station. Transportstyrelsen bedömer dock att företagen på besiktningsmarknaden kan komma att hitta lösningar även i glesbygd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum