Zimpler

Zimpler lanserar i Norge

Dela

Det svenska fintech-bolaget Zimpler fortsätter att expandera och lanserar nu i Norge. Lanseringen på den norska marknaden innebär att företaget nu är verksamt i åtta länder och planen är att fortsätta växa med i genomsnitt tio nya medarbetare i månaden.

Särskilt fokus på den norska marknaden kommer att ligga på segmenten e-handel, resebranschen och finansiella tjänster där omedelbara, säkra och enkla betalningar är avgörande. Lanseringen i Norge sker tillsammans med Scandinavian Travel Group och plattformen Travelize, som företaget sedan tidigare samarbetar med både i Sverige och i Finland. 

- Norge är en oerhört viktig och stark marknad och är även ett av de länder i Europa där internetbetalningar används mest. Vi är glada att kunna ge norska företag sina kunder ett enkelt och smidigt sätt att göra och ta emot betalningar online, säger Sylvestre Thenor, Head of Expansion på Zimpler. 

Alla transaktioner som görs med Zimpler verifieras med Bank-ID för att säkerställa användarens identitet. Målet med etableringen i Norge är kunna erbjuda norska företag så väl som slutkunder ökat värde genom smidiga och säkra transaktioner.

Zimpler gjorde 2021 till sitt bästa år hittills med en ökad omsättning på 134 procent och en ökning av transaktioner med 176 procent jämfört med året innan. Antalet nyanställningar ökade under samma period med över 200 procent och bara sedan början av 2022 har företaget anställt 59 nya medarbetare. Norge blir Zimplers åttonde marknad och planen är att fortsätta växa och expandera i samma takt.

- Vi lever i en osäker tid där många fintech-företag och andra aktörer gör neddragningar och stramar åt sin verksamhet. Vi ser dock en fortsatt stark tillväxt och har inga planer på att sakta ner vår expansion – tvärtom tittar vi på nya marknader och planerar att utöka vår verksamhet den kommande perioden. Vi räknar med att fortsatt behöva anställa i genomsnitt tio nya medarbetare i månaden för att kunna fortsätta växa och expandera enligt plan. Vi räknar också med att ha flertalet kunder i Norge innan årets slut, säger Johan Strand, VD för Zimpler. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Zimpler
Döbelnsgatan 12
11358 Stockholm

http://www.zimpler.com

Om Zimpler:
Zimpler är ett svenskt fintech-företag som erbjuder enklare och säkrare transaktioner - utan behov av kort. Zimpler är specialiserat på betalningar från konto till konto och är används av konsumenter och handlare runt om i Europa för effektiva betalningar såväl som utbetalningar. Genom snabb expandering till nya nyckelmarknader är vårt uppdrag att zimplifiera betalningstransaktioner för alla. För mer information, se www.zimpler.com

Följ Zimpler

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Zimpler

Zimpler lanserar betalningslösning i Brasilien16.11.2022 15:05:00 CET | Pressmeddelande

Svenska fintech-bolaget Zimpler expanderar till Latinamerika och öppnar huvudkontor i fintech-hubben São Paulo. En undersökning* visar att misslyckade onlineköp kostade e-handlare i Brasilien närmare 2,5 miljarder kronor under första halvåret av 2022, något som Zimpler nu planerar att komma till bukt med. Möjligheten att förenkla och utveckla onlineköp gör Latinamerika till en het marknad för ny betalteknik.