Stockholms stad
Stockholms stad

Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker i kommunfullmäktige och organiseras i stadens 17 fackförvaltningar, 13 stadsdelsförvaltningar och 16 bolag. Stadsledningskontoret ansvarar för stadens övergripande strategiska arbete. 
Stockholms stads organisation

Start på klimatprojekt med nya träd, växtbäddar och bättre hantering av dagvatten i Björns trädgård24.9.2021 11:22:54 CEST | Pressmeddelande

Den 28 september startar Stockholms stad ett klimatprojekt i nordvästra delen av Björns trädgård. Sex befintliga träd är inte tillräckligt livskraftiga och behöver tas ned. Alla ersätts med nya träd. Samtidigt anläggs bättre växtbäddar för träden och hanteringen av dagvatten förbättras på platsen. Projektet kommer även att bidra till en förbättrad framkomlighet för gående på platsen.

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

Sverigekamp i hållbar livsstil söker deltagare i Stockholm30.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll som vill minska på onödiga saker och utgifter, stress och sitt klimatavtryck. I ett helt år får deltagare stöd och inspiration till hur de kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen. Tävlingen börjar i september 2021 och drivs nationellt av Göteborgsregionen med stöd från Avfall Sverige. Stockholms stad är med för första gången och söker nu deltagare.

Luftballongcirkus startskott på kultursatsning – ”Välkommen tillbaka till kulturen”18.8.2021 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Såg du två luftballonger över Stockholm igår? Det var föreställningen Pust som svävade över Stockholm. Bakom Pust står Stockholms Kulturfestival i samarbete med Cirkus Cirkör och Peak Experience med det gemensamma budskapet: Vi längtar efter vår publik. Ballongakrobatiken är startskottet på ett pärlband av kulturaktiviteter för att återstarta kulturlivet i Stockholm.

Ungdomar från Hässelby-Vällingby höjer sina röster och intervjuar idoler16.8.2021 15:36:46 CEST | Pressmeddelande

Feriearbetande ungdomar i Hässelby-Vällingby gör under vecka 31-33 två poddavsnitt på tema miljö och skolan. Genom krönikor och reportage skildras bland annat nackdelen med friskolor, hur det är att klara av skolan med en diagnos och hur man som miljöaktivist arbetar för att påverka människors klimatavtryck. Ungdomarna intervjuar även Nikita Uggla och Frida Argento från netflixsserien Young Royals om framtiden, drömmar och att nå sina mål.

50 år av förväntningar och drömmar i Rinkeby16.8.2021 15:05:02 CEST | Pressmeddelande

Feriearbetande ungdomar i Rinkeby-Kista gör under vecka 31-33 två poddavsnitt med anledning av att Rinkeby firar 50 år. I avsnitten ges lyssnaren ett manligt och kvinnligt perspektiv på temat förväntningar och drömmar. Genom krönikor, reportage och intervjuer skildras bland annat de krav vuxna ställer på ungdomar, förväntningar vi har på oss själva samt hur ett tjafs med en idrottslärare kan sluta.

Personliga filmer från Rinkeby16.8.2021 14:44:27 CEST | Pressmeddelande

Feriearbetande ungdomar i Rinkeby-Kista gör under vecka 31-33 personliga dokumentärer med anledning av att Rinkeby firar 50 år. Utifrån egna erfarenheter och intervjuer med närstående skapas 15 stycken kortfilmer som ger en bred bild av området. Flera av deltagarna berättar om gården de växte upp på men nu växt ifrån och inte längre leker på. Tittaren får också se den tomhet som uppstått på många platser under pandemin samt vikten av psykisk hälsa.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Sista
  • >>

Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker i kommunfullmäktige och organiseras i stadens 17 fackförvaltningar, 13 stadsdelsförvaltningar och 16 bolag. Stadsledningskontoret ansvarar för stadens övergripande strategiska arbete. 
Stockholms stads organisation