Västerås stift, Svenska kyrkan

1 maj i Ludvika - En dag för alla människors lika värde

Dela

Den 1 maj anordnar Ludvika Församling, Högbergskyrkan, Norrbärke församling, Korskyrkan, Gränge-Säfsnäs församling, Ria - Hela människan, Röda Korset, Rädda Barnen, Ludvika kommun, Unika Ludvika och Sensus en dag för kärleken och alla människors lika värde. I programmet finns familjeaktiviteter i Kyrkparken, gudstjänster och samtal om tolerans och medmänsklighet.

Bilden är tagen under Ludvika församlings familjedag på första maj förra året. Foto: Magnus Aronson/ Ikon
Bilden är tagen under Ludvika församlings familjedag på första maj förra året. Foto: Magnus Aronson/ Ikon

– Dagen är partipolitiskt obunden och för kärleken. Vi vill ta bort murarna mellan oss människor, och visa att vi kan höra ihop, var vi än kommer ifrån, hur vår berättelse än ser ut, och vad vi än har med oss i bagaget. Vi kan se på varandra som syskon, för vi är det, säger Gunnar Persson, kyrkoherde i Ludvika församling.

Programmet startar i Ludvika Ulrika kyrka med en ekumenisk gudstjänst. Därefter blir det aktiviteter i Kyrkparken och församlingsgården med bland annat hoppborg, barnsång, sagostunder, tunnbrödsbakning, popcorn, fiskdamm, glass och korv med bröd. Inne på församlingsgården är det scenunderhållning med lokala artister. Dagen avslutas i Ludvika Ulrika kyrka med en musikgudstjänst och samtal på temat tolerans och medmänsklighet. I samtalet medverkar Julie Lindahl, författare och barnbarn till en SS-officer, Christer Mattsson, föreståndare Segerstedtinstitutet och Magnus Ström, Platschef ABB Ludvika. Samtalet leds av biskop Mikael Mogren, Västerås stift.

– Alla är välkomna på alla aktiviteter, men vi vill att det ska vara en neutral plats där man lämnar partipolitiken utanför, säger Gunnar Persson, kyrkoherde i Ludvika församling.

Program
Kl. 11, Ekumenisk mässa, Ludvika Ulrika kyrka
Kl. 12-16, Familjedag
Kl. 17, Musikgudstjänst med samtal om tolerans och medmänsklighet.

Läs mer om familjedagen på Ludvika församlings hemsida: www.svenskakyrkan.se/ludvika

Kontakt
Kyrkoherde Gunnar Persson: 0240-669052
Pastorsexpedition: 0240-669020

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden är tagen under Ludvika församlings familjedag på första maj förra året. Foto: Magnus Aronson/ Ikon
Bilden är tagen under Ludvika församlings familjedag på första maj förra året. Foto: Magnus Aronson/ Ikon
Ladda ned bild

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

Ny bok om Claes-Bertil Ytterberg: ”En västmanlänning bär inte sin tro på utsidan”21.11.2019 06:00:00 CETPressmeddelande

50 år som präst, 20 år som biskop, en stor gestalt i Västerås stifts, och Svenska kyrkans, historia. För många en folkkyrkans förnyare. I en ny bok skildras Claes-Bertil Ytterbergs liv och väg i Svenska kyrkan, med start i uppväxten i bruksorten Surahammar. En bakgrund som på många sätt präglat hans liv och teologiska hållning. Västmanländsk bruksbygd är inte de stora ordens mylla, som han själv säger.

Nytt biskopsbrev om klimatet24.9.2019 08:59:41 CESTPressmeddelande

Svenska kyrkan lanserar ett nytt biskopsbrev om klimatet. Det presenteras på fredag under Bokmässan i Göteborg. – Det går inte längre att blunda för att klimatkrisen också är en existentiell och en andlig kris. Den berör våra innersta känslor och värderingar, vår tro. Klimatet kräver mer av mänskligheten än tekniska, politiska och ekonomiska lösningar. Det handlar om mening, mod och hopp som befriar till handlingskraft, säger Västerås stifts biskop Mikael Mogren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum