Svenska kyrkan samlar till fest i Falun

Dela

Nu på lördag blir det stor folkkyrkofest i Falun. Festen Härlig är jorden arrangeras för att uppmärksamma människans ansvar för jorden. Det bjuds på artister, föredrag och mycket mer.

Härlig är jorden kommer att bjuda på över 70 programpunkter. Gudstjänster, utställningar, vandringar, konserter, körsång, föreläsningar och upplevelser för alla åldrar.

En av de mer spektakulära programpunkterna är det unika konstverket Gaia av Luke Jerram som kommer finnas på plats i Falu Kristine kyrka från 9 september och två veckor framåt.

Gaia är en projektion av jorden, skapat från detaljerade NASA-bilder av jordens yta och ger möjligheten att se vår planet sväva i tre dimensioner.
 
Installationen syftar till att skapa en djup förståelse för allt livs sammankoppling, och en förnyad ansvarskänsla för att ta hand om miljön. 

Samtidigt som Gaia roterar långsamt spelas en specialgjord surroundljudskomposition av BAFTA-prisbelönte kompositören Dan Jones runt skulpturen. 

Bland artisterna som uppträder under dagen och kvällen kan nämnas Marit Bergman, Tusse och Maxida Märak. 

Körledaren Gary Graden leder körer från flera församlingar i Västerås stift. Dessutom kommer han leda allsång på Stora Torget. 

En stor kör kommer även att framföra Tellus, ett körverk i sju satser som genom sång och musik berör klimatkrisen och vår relation till den skapelse vi lever i och av. Varje sats utgår från en dag i skapelseberättelsen i Bibeln.

För de yngsta kommer gruppen Yria, grammisvinnare 2022 för Årets barnmusik. I en sagolik miljö med magiska klanger, svängiga rytmer och lekfulla arrangemang skapar Yria en atmosfär som bjuder både stora och små på såväl skratt som allvar, intensitet och lugn. 

Härlig är jorden arrangeras av Svenska kyrkan i Falun, Västerås stift, Svenska Kyrkans Unga och Sensus i Västmanland och Dalarna.

Kontakter

Bilder

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye