Vandra till folkfesten i Falun 9/9

Dela

Tusentals besökare väntas till Härlig är jorden, HÄJ, i Falun den 9 september. Folkkyrkofesten inleds redan på måndag med pilgrimsvandring. 

Lördag 9 september samlas tusentals människor i Falun för att visa tacksamhet och ansvar för vår jord. Arrangemanget Härlig är jorden är ett samarbete mellan Svenska kyrkan Falun och Västerås stift. 

Redan på måndag 4 september startar Härlig är jorden med en kultur- och pilgrimsvandring mellan Svenska kyrkan Faluns alla kyrkor med start vid Stora Kopparbergs kyrka. Deltagarna kan välja att gå hela sträckan eller enstaka dagar. Ett trettiotal vandrare är anmälda på varje sträcka. 

-- Vi vill ge folk möjlighet att besöka Svenska kyrkan Falun och upptäcka vår rika kultur som finns i bygden. Och samtidigt vill vi uppmärksamma skapelsen och att vi måste värna om miljön, säger Kenneth Wåhlberg, ordförande för kyrkorådet i Svenska kyrkan Falun och vandringsledare.

Intresset för pilgrimsvandringar är stort. Kenneth Wåhlberg tror det beror på att människor blivit mer intresserade av att göra saker på hemmaplan. Naturen och vandring är enkla saker som nästan alla kan vara med i. 


Kontakter

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye