Radiohjälpen

2021 - Radiohjälpens år med barnen i fokus

Dela

När människor tvingas på flykt eller när pandemin slår till är det barnen som drabbas hårdast. Därför har Radiohjälpens 2021 särskilt fokuserat på att stötta barn. Tack till dig som gjort skillnad via Radiohjälpen under året som gått.

Artisten Isabella uppträder på Funkisfestivalen, som fått stöd från Radiohjälpen 2021. Foto: Jonas Embring
Artisten Isabella uppträder på Funkisfestivalen, som fått stöd från Radiohjälpen 2021. Foto: Jonas Embring

Radiohjälpens årsberättelse är färdig och publiceras endast digitalt med en särskild film där sångerskan Linnea Henriksson medverkar.

Här är några axplock ur Radiohjälpens händelserika år:

  • Mer än 148 miljoner kr har samlats in under året. Den största insamlingskampanjen fortsätter att vara Världens Barn med 69,7 mkr, tätt följt av Musikhjälpen med 58 mkr, som också slog engagemangsrekord. Radiohjälpsfonden samlade in 14,2 mkr tack vare bland annat Melodifestivalen, och Kronprinsessan Victorias fond 5,6 mkr.
  • Under förra året har Radiohjälpen gjort skillnad internationellt för mer än 13 miljoner människor, varav de flesta barn. I Sverige har Radiohjälpen stöttat 159 olika projekt och genom detta nått 176 237 personer. Sammanlagt har Radiohjälpen verkat genom våra partnerorganisationer i 30 länder.
  • Mer än 12 miljoner människor har sett Radiohjälpens sändningar, filmer eller program, i SVT eller SVT Play.
  • Hållbarhet genom Agenda 2030. Av de projekt som Radiohjälpen stöttar genom Världens Barn och Musikhjälpen omfattas 13 av de 17 globala målen inom FNs Agenda 2030. Genom Agenda 2030 har världen enats för att skapa rättvisa, fred och en hållbar utveckling för alla människor i världen. För de flesta människor runt om i världen har pandemin fått betydande konsekvenser och påverkat samhällsutvecklingen.
  • Radiohjälpens insamlings- och administrationskostnader uppgick till endast 6,8% i relation till intäkterna.

Radiohjälpen beviljar medel för verksamhet både i Sverige och internationellt. Pandemin har fortsatt att påverka de projekt som Radiohjälpen finansierar med allmänhetens gåvor. Läs mer om hur verksamhet genomförts under året både i Sverige och utomlands.

Radiohjälpens årsberättelse finns på denna länk och Radiohjälpens film om 2021 med Linnea Henriksson finns här.

Fortsätt gärna stödja Radiohjälpen

Stötta Radiohjälpen genom att swisha valfritt belopp till 9019506. Det går även att ringa 099-90100 för att skänka 100 kronor. Tack för din gåva!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Artisten Isabella uppträder på Funkisfestivalen, som fått stöd från Radiohjälpen 2021. Foto: Jonas Embring
Artisten Isabella uppträder på Funkisfestivalen, som fått stöd från Radiohjälpen 2021. Foto: Jonas Embring
Ladda ned bild

Länkar

Om

Radiohjälpen
Radiohjälpen
Oxenstiernsgatan 26
105 10 Stockholm

08-7840000https://www.radiohjalpen.se/

Radiohjälpen förändrar liv och lindrar nöd genom att engagera, samla och aktivera viljan att stödja människor där det behövs som mest. Radiohjälpen är Public Service insamlingsorganisation. Vi är programbolagens expert på hållbar utveckling och humanitärt samarbete och en brygga till det svenska civilsamhället.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Artister och gäster i Musikhjälpen 20227.12.2022 07:05:00 CET | Pressmeddelande

På måndag kväll går programledarna Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson in i Musikhjälpenburen på Kungstorget i Göteborg för att sända 144 timmar på temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Nu är det klart vilka artister och gäster som kommer att göra dem sällskap. Victor Leksell, The Tallest Man On Earth, A36 och Veronica Maggio & Miriam Bryant är några av artisterna. Marie Agerhäll, Filip Dikmen & Madeleine Eliza och Torbjörn Averås Skorup är några av gästerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum