Svenska Postkodlotteriet

21 nya miljonärer i Skurup när 118 miljoner delades ut

Dela

En vinstpott på 118 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra i dag. Totalt blev 21 personer miljonärer efter dagens utdelning på Stortorget i Skurup. Den största gemensamma vinsten gick till paret Therese Karlsson och Stefan Nilsson som kunde lämna vinstutdelningen 10 miljoner kronor rikare.

Det var folkfest på Stortorget i Skurup när Grannyrans miljoner delades ut.
Det var folkfest på Stortorget i Skurup när Grannyrans miljoner delades ut.

I veckan avslöjades det att postnummer 274 37 i Skurup hade vunnit i Grannyran. I dag samlades de 130 vinnarna på Stortorget för att ta emot sina checkar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna. 

När det avslöjades att den vinnande postkoden var VK, hördes jubel i publiken. I postkoden bor 16 lottköpare som blev uppbjudna på scenen för att dela på hälften av vinstpotten, 59 miljoner kronor. Rickard Sjöberg kunde dela ut guldkuvert på löpande band till vinnarna, som alla blev miljonärer. På deras önskelistor fanns bland annat resor, renoveringar och solceller. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj, vänner och välgörenhet.

Paret som kunde gå hem med allra mest pengar var Therese Karlsson, 42, och sambon Stefan Nilsson, 45. Therese arbetar som förskolelärare och Stefan arbetar med IT och digitalisering, tillsammans har de två söner som var med upp på scenen. På deras vinstcheckar stod det 6 786 172 kronor, respektive 3 393 086 kronor. Över 10 miljoner kronor tillsammans. Det blev mycket glädje när de fick se vinstsummorna och hela familjen kramades.
Det är overkligt, sa Stefan när han dragit sin check.  
– Vi drömmer om en resa till Stockholm med sönerna, jag är så flygrädd. Men nu blir det kanske London med tåg! 

En annan lycklig vinnare var Nils Larsson, 52, som hade sina tre döttrar med sig upp på scenen. Nils arbetar som högstadielärare i Skurup och har haft tuffa år bakom sig med cancer, men blev friskförklarad i december. Nils hade två lotter och fick en vinst på 6 786 172 kronor. Döttrarna jublade på scenen.  
– Jag har kämpat, jag har varit ensamstående med mina döttrar sedan 2009 och det har bara blivit tältsemestrar, sa Nils. Nu kanske det kanske blir semester på ett hotell! 

Den yngsta vinnaren i postkoden var Anna Askhem, 39 år. Hon hade haft en nervös vecka i väntan på söndagens vinstutdelning. När hon drog ut sin check på 3 393 086 kronor kom ett glädjejubel och hon vände sig mot publiken och viftade med checken högt i luften. 
– Det händer inte mig, det händer alla andra, sa Anna och torkade en glädjetår. Om jag får drömma stort så åker vi till Disney Land. Jag vill fortsätta känna mig ung! Det här ska jag dela med familj, vänner och Hjärnfonden, och lyxa till det med en 40 års-fest. 

Om Grannyran 
Grannyran är Postkodlotteriets extradragning som sker tre gånger per år. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Grannyran blir beror på antalet andelar och lotter. Alla 130 lottköpare i postnummer 274 37 fick dela på hälften av vinstpotten, 59 miljoner kronor. 16 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden VK, och de fick även dela på den resterande delen av potten, 59 miljoner kronor. 

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 14 oktober klockan 19.30. 

Bilder från Grannyran finns att hämta på: https://share.mediaflowpro.com/?UICFDEH14N 

För mer information kontakta: 
Sophie Westerlund, Pressansvarig produkt-PR Svenska Postkodlotteriet, 073-087 13 42. Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Det var folkfest på Stortorget i Skurup när Grannyrans miljoner delades ut.
Det var folkfest på Stortorget i Skurup när Grannyrans miljoner delades ut.
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 13 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 400 vinnare blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären och Drömpyramiden. 

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum