Svenska Postkodlotteriet

23 nya miljonärer i Våxtorp när 107 miljoner delades ut

Dela

En vinstpott på 107 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra idag. Mest vann Marie Johansson, 56, som fick över 5,9 miljoner kronor. Totalt blev 23 personer miljonärer efter dagens utdelning i Halland.

Marie och Bengt-Arne Johansson vann över 8,3 miljoner kronor tillsammans i Postkodlotteriets Grannyra.
Marie och Bengt-Arne Johansson vann över 8,3 miljoner kronor tillsammans i Postkodlotteriets Grannyra.

Förra veckan avslöjades det att postnummer 312 98 i Våxtorp hade vunnit i Grannyran. Det hade varit en lång och nervös väntan för de 208 lottköparna på postnumret som idag samlades på Stora torget i Laholm för att ta emot sina checkar och få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var ML jublades det högt i publiken. På postkoden bor 23 lottköpare som fick dela på den största delen av pengarna, över 71 miljoner kronor. Rickard Sjöberg fick dela ut guldkuvert på löpande band till vinnarna som alla blev mångmiljonärer. På deras önskelistor fanns allt från resor, bilar och husrenovering till nya tänder och en grävmaskin. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj och släkt.

Den största vinsten gick till Marie Johansson, 56. Marie är sömmerska och driver en tapetserarverkstad tillsammans med sin man Bengt-Arne Johansson. Före vinstutdelningen hade de varit ute och ätit middag och firat Bengt-Arne som fyllde 56 år idag. Alla barn och barnbarn var med på torget och två av dem följde med föräldrarna när de steg fram på scenen för att ta emot kvällens sista checkar. Med fyra lotter fick Marie dra fram en check på 5 915 158 kronor ur guldkuvertet. Maken Bengt-Arne hade en lott, vilket gav 2 419 837 kronor i vinst. Totalt vann de 8 334 995 kronor tillsammans.

– Det är ofattbart, sa Marie när hon fick se vinstchecken. Jag vill dela med mig till barnen och åka på kryssning.

– Nu ska jag köpa en cab! Min fru sa att jag inte hade råd men nu blir det en Mustang, sa Bengt-Arne på scenen.

Några andra lyckliga vinnare var Reino Fridberg, 68, som hade med sig svärdottern Ida Fridberg, 34, sin bror Leif Fridberg, 64 och Leifs sambo Kristina Carlsson, 53 upp på scenen. Med en lott var i Postkodlotteriet vann de 2 419 837 kronor vardera. Resor stod högt upp på önskelistorna för dem.

Paret som kunde gå hem med allra mest pengar var Eva Urberg, 66, och maken Ingvar Urberg, 75. På deras vinstcheckar stod det 4 839 674 kronor och 5 108 546 kronor. Nästan 10 miljoner kronor tillsammans.

– Jag är helt mållös, sa Eva när hon fick se sin check. Jag har alltid sagt att om jag vinner så slänger jag ut köket. Nu blir det nytt kök och en slant till barn och barnbarn!

Om Grannyran

Grannyran är Postkodlotteriets extradragning som sker några gånger per år. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje månad man deltar). Hur mycket man vinner i Grannyran beror på antalet andelar och lotter man har. Alla 208 lottköpare i postnumret fick dela på en tredjedel av potten, över 35 miljoner kronor. 23 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden, som är en mindre del av postnumret, och de fick dessutom dela på den resterande potten, över 71 miljoner kronor.

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 18 oktober kl. 19.30.

 

Bilder från Grannyran finns att hämta på:

https://share.mediaflowpro.com/?TWAT4CJ2Q3

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marie och Bengt-Arne Johansson vann över 8,3 miljoner kronor tillsammans i Postkodlotteriets Grannyra.
Marie och Bengt-Arne Johansson vann över 8,3 miljoner kronor tillsammans i Postkodlotteriets Grannyra.
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. 

Förutom lotter erbjuder Postkodlotteriet också bingo och skraplotter online. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären. 

Novamedia Sverige AB driver lotteriet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen, som innehar lotteritillstånd utfärdade av Lotteriinspektionen, nuvarande Spelinspektionen. Konceptet ägs av Novamedia B.V. 

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum