Stockholms stad

23 nya programpunkter på Stockholms Kulturfestival!

Dela

Med bara två veckor kvar till festivalen släpper vi 23 nya programpunkter. Upplev dragshow, modern dans och årets Rockbjörnen-gala – kultur i dess vidaste bemärkelse, med fri entré till allt.

Femton dagar innan festivalen drar igång presenterar vi 23 spännande festivalnyheter. Den 18 augusti blir det en hejdundrande musikgala på Gustav Adolfs torg när Aftonbladet delar ut sju Rockbjörnar till artister som svenska folket röstat fram. Filip Dikmen och Natalie Demirian leder prisutdelningen och det blir liveframträdanden med heta artister som A36, Omar Rudberg, Newkid och Klara Hammarström.

På Sergels torg kan du 18–20 augusti se föreställningen Discofoot framförd avett av Europas främsta danskompanier inom modern koreografi, CCN – Ballet de Lorraine under ledning av Petter Jacobsson och Thomas Caley.Discofoot som även blivit viral, är ett disco-freestyle-battle som skakar, shimmar och snurrar oss bort från samhällsnormer och den hypermaskulinitet som tillskrivs fotboll.

Den galopperande dansföreställningen City Horses besöker festivalen 20–21 augusti med stadskoreografi som tar upp makt och kvinnokroppens plats i det offentliga rummet. De arton dansarna från Sverige och Tyskland skapar levande monument i en hyllning till kvinnors och hästtjejers styrka och mod under århundraden.

Glitter, glamour och party utlovas på Skeppsbroscenen den 20 augusti när ett lyxigt urval av landets ledande drugor showar i Drag Mania. Artisterna bjuder på livemusik, lipsyncs och en och annan överraskning som du sent kommer att glömma.

Under hela festivalen är Fryshuset på plats på Sergels torg med ett fullspäckat schema för ungdomar. Här finns även Turning Tables mobila containerstudio där alla är välkomna att prova på musik, foto och film. Titta in på Afterwork med Upcycling på Karl XII:s torg där du får hjälp att ge dina gamla trasor och sneakers nytt liv. Vid Molins fontän i Kungsträdgården kan du slå dig ner på De litterära bänkarna och njuta av inläst litteratur av författare som skildrat huvudstaden.

Vi ses i festivalvimlet 17–21 augusti!

Festivalprogrammet hittar du här:

https://kulturfestivalen.stockholm.se

För att ansöka om pressackreditering till Stockholms Kulturfestival, vänligen maila kontaktuppgifter till skfpress@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

Maria Lindén
maria.linden@extern.stockholm.se

Vincent von Sydow
vincent.von.sydow@extern.stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Om festivalen

Stockholms Kulturfestival går av stapeln mellan 17 och 21 augusti på Sveriges kanske vackraste festivalplats nära Kungliga slottet och strömmen med sex festivalområden; Kungsträdgården, Skeppsbron, Gustav Adolfs torg, Karl XII:s torg, Sergels torg och Norrbro. Festivalen har fri entré och arrangeras av Stockholms stads kulturförvaltning, Evenemangsavdelningen.

Alla är inbjudna och alla är välkomna!

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum