Stockholms stad

Christian Sandahl blir ny gymnasiechef i Stockholms stad

Dela

Christian Sandahl börjar arbeta som gymnasiechef för Stockholms stads gymnasieskolor den 5 augusti.

Leende man i smårutig skjorta och kavaj. Suddig bakgrund.
Christian Sandahl lämnar Växjö kommun och flyttar till Stockholm i augusti. Foto: Daniel Johansson.

Christian Sandahl har lång erfarenhet av att leda personal inom skolans olika verksamheter. Han kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för gymnasiet i Växjö kommun.

Att vara lärare är också att vara ledare 

Christian började sin yrkesbana inom försvaret men efter att regementet i Växjö lades ned bestämde han sig för att satsa på något nytt och utbildade sig till gymnasielärare i svenska och historia. 

–  Att jag valde att bli gymnasielärare berodde delvis på att jag trivdes med att utbilda värnpliktiga. Att vara lärare är också att vara ledare, säger Christian Sandahl.

Ledarskap, lojalitet och laganda

Efter några år som lärare blev Christian rektor och därefter verksamhetschef med ansvar för 15 rektorer. I chefsrollen har han bland annat stöttat rektorerna med att bygga starka ledningsgrupper. Tillit, laganda och att jobba tillsammans med elevernas måluppfyllelse i fokus är något som präglar Christians ledarskap.

– Jag ser fram emot att börja arbeta i Stockholms stad och bidra med att utveckla gymnasieskolorna tillsammans med alla medarbetare. Stockholm och Växjös skolor har många frågor som är lika och som jag känner igen. Men det är stor skillnad i volymerna och det blir intressant att se vad det innebär, avslutar Christian Sandahl.

Fakta om Stockholms stads gymnasieskolor

Stockholms stad ansvarar för och driver 26 kommunala gymnasieskolor med cirka 18 000 elever. Eleverna vid skolorna kommer företrädelsevis från olika delar av Stockholms län men några av skolorna har även riksintag.

Gymnasieskolorna i Stockholms stad är uppdelade i tre områden. Varje gymnasieskola har en rektor som leds av områdets gymnasiechef. Stadens tre gymnasiechefer rapporterar till stadens gymnasiedirektör.

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef Eva-Li Littorin, 08-508 32 266 och eva-li.littorin@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största kommunala förvaltning. Vi arbetar för att ge alla barn i Stockholm en bra utbildning. Elevernas förutsättningar, motivation och lärande är vårt fokus. Mer information här https://start.stockholm/om-stockholms-stad/organisation/fackforvaltningar/utbildningsforvaltningen/

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye