Stockholms stad

Stadshuset bjuder upp till dans!

Dela

Blå hallen fylls av musik när Danshuset återkommer i augusti. Det blir två danskvällar med storband och dj. Nytt för i år är Discohuset – ett disco för barn på eftermiddagen.

Personer som dansar i Blå hallen i Stadshuset
Danshuset i Blå hallen, från 2023 Henrik Trygg

Det har alltid dansats i Stadshuset. Under en sensommarhelg i augusti fortsätter vi den traditionen, med två storslagna danskvällar med storband och dj, och ett disco där barnen får testa sina bästa moves i en världskänd festsal.

– Många stockholmare har fina minnen av dans i Stadshuset och det kändes självklart att ha dans på programmet under Stadshusets 100-årsjubileum förra året. När vi såg lyckan hos alla som kom och dansade insåg vi att vi måste göra det igen. I år är vi extra glada att också få välkomna yngre generationer till Stadshuset på disco. Det här är stockholmarnas hus och det är en levande plats. Jag tror att Ragnar Östberg hade känt sig stolt om han hörde hur musik, skratt och glam fortsätter att fylla de mäktiga salarna även i vår tid, säger kommunfullmäktiges ordförande Olle Burell.

Danshuset – dans i Stadshuset

Den 30 och 31 augusti fyller kapellmästare Stefan Brunzell tillsammans med Stadshusorkestern Blå hallen med livemusik för alla danssugna. 

Musiken rör sig genom decennierna. Det bjuds på rock'n'roll, swing, dansband, disco och schlager – helt enkelt de bästa partypärlorna att dansa till. När solen går ner förvandlas Blå hallen till nattklubb då Peter Siepen styr dansgolvet med hits från idag. Han är också kvällens ciceron och leder publiken genom kvällen från dj-båset.

Under danskvällarna finns det bar i Gyllene salen med lättare matservering.

Datum: 30 och 31 augusti
Tid: 20.00–01.00
Biljettpris: 300 kronor per person. 18-årsgräns.

Discohuset – familjedisco i Blå hallen

Den 31 augusti förvandlas Blå hallen till ett superdisco. Ayla Kabaca leder årets svängigaste dag. Här får alla dansa och sjunga precis så fint eller flamsigt man vill. Den enda regeln är att ha roligt! Ayla lär ut nya danssteg, ser hur lågt ner Limbo-ribban kommer och testar hur stilla barnen kan stå i Dansstopp. Discot avslutas med en hejdundrande final. 

Det finns servering med fika för hungriga och törstiga dansare.

Discot är anpassat för barn 6–12 år men alla är välkomna!

Datum: 31 augusti
Tid: 16.00–18.00
Biljettpris: 100 kronor per person (även medföljande vuxen). Barn 0–1 år gratis. Rekommenderad ålder 6–12 år men alla är välkomna.

Biljetter

Biljetter till Danshuset och Discohuset köper man på Stadshusets webbplats. Biljetterna släpps 18 juni klockan 09.00.

Köpta biljetter kan returneras och blir då automatiskt tillgängliga för försäljning igen. Det finns ingen väntelista, utan det är först till kvarn. 

Medverkande

Stefan Brunzell, kapellmästare Danshuset

Danshusets husband är Stadshusorkestern under ledning av kapellmästare Stefan Brunzell. Han känns igen från Allsång på Skansen och Let´s Dance. Inför danskvällarna har han samlat ihop ett stort band bestående av gräddan av Sveriges musikerelit. De är väl rustade att ge varje epok det rätta soundet – från dåtid till nutid.

Peter Siepen, dj Danshuset

Peter Siepen är en mångsidig entertainer som började sin karriär som programledare och dj på tv under 90-talet. Med sin energi, garderob och snällhet lämnar han ingen oberörd. När Peter dj:ar är målet att få så många som möjligt att dansa och uppmanar dig som gäst att önska de låtar som gör dig glad.

Ayla Kabaca, dansledare Discohuset

Ayla Kabaca har under många år arbetat med barnkultur i många olika former. Hon känns igen av många från barn-tv, från radio och från framträdanden på många av landets olika scener. I Stockholm har hon under många år varit återkommande artist i barnföreställningar på Konserthuset samt som allsångsledare på Barnens Allsång på Skansen.

Kontakt

För frågor om Danshuset och Discohuset:

Emilia Geijer, kommunikatör, stadsledningskontoret
E-post: emilia.geijer@stockholm.se
Telefon: 08-508 293 81

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Personer som dansar i Blå hallen i Stadshuset
Danshuset i Blå hallen, från 2023
Ladda ned bild
Par som dansar i Blå hallen.
Danshuset i Blå hallen, från 2023.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye