Stockholms stad

Struktur, drömmar och ett mirakel

Dela

Lagom till sommarlovet släpper utbildningsförvaltningen ett nytt avsnitt av Skolpodden i Stockholm. Nyblivna studenter, lärare och en prisad filmskapare medverkar.

Maria Fredriksson och Björn Fridlund i Skolpodden.
Maria Fredriksson och Björn Fridlund i Skolpodden.

Tydligt ledarskap, struktur och variation behövs för att behålla elevernas fokus. Så låter det när lärarpanelen pratar om studiero i klassrummet. Matteläraren Matilda Nylén, slöjdläraren Tobias Rydström och specialläraren Magnus Andersson ger exempel från sin undervisning. Studenterna Hampus, Julia, Leonardo och Laia på Anna Whitlocks gymnasium delar sina tankar om framtid, drömmar, struktur och vikten av delmål till drömmålen. Och så minns Maria Fredriksson, som prisats för filmen Miraklet i Gullspång, sin skoltid och hur den har påverkat hennes yrkesval.

Finns där poddar finns 

Skolpodden i Stockholm finns där poddar finns.

Skolpodden på Spotify

Skolpodden på Acast 

Poddvärd är Björn Fridlund på Mariehällsskolan. Han har tidigare gjort Wylpodden och även arbetat på Radio Stockholm.

Bakgrund

Skolpodden i Stockholm bygger vidare på utbildningsförvaltningens och Stockholms stads mångåriga kommunikationsarbete som bland annat syftar till att attrahera nya lärare och behålla de som redan är anställda. Flera kända personer har varit med i podden och berättat om sin skoltid.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakt: Matilda Asp

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef Eva-Li Littorin, 08-508 32 266 och eva-li.littorin@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye