Stockholms stad

Avspark och invigning av Järvaligan

Dela

I Järvaligan uppmuntras barn och unga i Järva att prova på att spela fotboll. Deltagarna tränar fotboll på veckodagarna efter skoltid. Ungefär en gång i månaden är det matchspel i form av en turnering. Lördag den 27 april är det dags för den första turneringen och invigningen av Järvaligan.

Foto:Yanan Li

– Järva ska vara en levande stadsdel som kryllar av aktivitet. Idrotten och idrottande är en självklar pusselbit för att uppnå det. Inom ramen för vår satsning Fokus Järva startar vi nu tillsammans med föreningslivet Järvaligan, som jag hoppas kommer ge massvis med barn en meningsfull fritid i en trygg miljö, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad.

Idrott lär ut viktiga färdigheter som ledarskap, disciplin, målmedvetenhet, problemlösning och beslutsfattande, vilket är användbart inte bara på planen utan även i andra delar av livet. Genom att engagera sig i idrott från ung ålder lär sig barn att prioritera en hälsosam livsstil och utveckla goda vanor. Med Järvaligan vill vi erbjuda barn och föräldrar en inblick i hur det är att vara aktiv i föreningslivet och de många fördelarna med den organiserade idrotten.

– Det är bra att våra barn på Järva får chans att prova på hur kul det kan vara med fotboll och det fina sammanhang en förening kan innebära. Att det inte kostar något är viktigt för att alla ska kunna vara med, säger Rashid Mohammed (V), ordförande i Järva stadsdelsnämnd.

Järvaligan är en gemensam satsning mellan Järva stadsdelsförvaltning, idrottsförvaltningen och utbildningsförvaltningen i samverkan med Kista SC, RF SISU Stockholm och Stockholms Fotbollsförbund.

Kom och heja fram alla duktiga deltagare. Vi bjuder på fika och kaffe. Fritidsbiblioteket är också på plats så att stora och små kan testa olika sportprylar under dagen

Välkomna!

Tid och datum: 27 april klockan 10.30
Plats: Akalla bollplan, Imatragatan 230

Program

10.30 Invigningstal av;

  • Karin Wanngård (S), finansborgarråd Stockholms stad
  • Rashid Mohammed (V), ordförande Järva stadsdelsnämnd
  • Sonja Dousa, Kista SC


Avspark!

Kontakter

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye