Pappers

Pappers bedömer att löneökningsutrymmet inom massa och pappersindustrin är 4 procent!

Dela
Vi i Pappers verkar inom den internationellt konkurrensutsatta industrin där ca 80 - 90 procent av de produkter som tillverkas i Sverige går på export. Vi bedömer att det finns ett stort utrymme för löneökningar och vi kräver lönelyft i storleksordningen 4 procent.

- Miljardinvesteringar och miljardvinster avlöser varandra och framtidstron inom branschen är stor. Våra medlemmar har stått tillbaka under en längre tid, men nu börjar trycket bland dem bli hårt säger Pappers ordförande Pontus Georgsson!

Vi anser att bolagen är skyldig våra medlemmar pengar och det är dags att betala löneskulden till alla dem som sliter året runt på våra arbetsplatser. Det är tack vare deras jobb, kompetens och lojalitet bolagen drar in sina miljarder.  

Idag på Pappers presskonferens presenterar vi siffror från massa och pappersindustrin inför den kommande avtalsrörelsen. 

Se presentationen från presskonferensen i bifogad pdf fil

Kontakter

Mikael Nilsson
Ombudsman, information/press
Mobil: 0767 88 26 13
E post: mikael.nilsson@pappers.se

Bilder

Dokument

Om

Pappers
Olof Palmes Gata 11
111 27 Stockholm

Vi i Pappers organiserar 13 700 yrkesverksamma inom den svenska massa och pappersindustrin och vi har en organisationsgrad på ca 94 procent. 

Vår organisation består av 55 lokalavdelningar från Karlsborg i norra norrland till Nymölla i södra sverige, samt ett förbundskontor som har sitt säte i Stockholm. 

Vill du veta mer om oss är du välkommen in på vår hemsida www.pappers.se 

 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye