Stångåstaden

Ny arbetsmarknadssatsning ska nå fler personer utan sysselsättning

Dela
Nu ska fler personer som står utanför arbetsmarknaden komma i sysselsättning. Ett samarbete mellan Linköpings kommun och Stångåstaden ska nå nya målgrupper och skapa mötesplatser för personer som behöver hjälp att komma ut i arbetslivet.

Bildningsnämnden avsätter 2,5 miljoner kronor till projektet ”Ett steg till sysselsättning”. Syftet är att vända sig till de kommuninvånare som står utanför arbetsmarknaden och har svårt att ta sig in och komma i egenförsörjning. Satsningen innebär att med Stångåstadens hjälp skapa nya mötesplatser för samtal och nätverkande. Målet är att minst 50 personer per år ska lämna bidragsberoende och istället ha en långsiktig egenförsörjning.

– Det finns människor i Linköping som bott i Sverige i flera år och ändå inte kommit i egen försörjning. Samarbetet med Stångåstaden öppnar upp dörrar till bolagets nätverk inom näringslivet och ideella sektorn. Projektet är ur kommunens perspektiv en ny möjlighet att fånga upp de kompetenser och drivkrafter som finns i stadsdelarna och slussa personer vidare till utbildning och jobb, säger Karin Granbom Ellison (L), ordförande för bildningsnämnden.

Projektet drivs av Stångåstaden, som redan idag arbetar med en rad olika stadsdelssatsningar för sina hyresgäster och kan nå målgrupper som kompletterar kommunens övriga arbetsmarknadsinsatser.

– Den kanske allra viktigaste framgångsfaktorn för integration är att människor har en sysselsättning och kan försörja sig själva och sina familjer. Att bidra till förbättrad integration och därmed också tryggare och trivsammare stadsdelar är ett mycket viktigt mål för Stångåstaden, säger Fredrik Törnqvist VD Stångåstaden.

Genom direkt dialog med målgruppen kan Stångåstaden fånga upp särskilda önskemål och kompetenser. Personerna slussas sedan vidare och får kunskaper om arbetsmarknadens krav och får genomföra praktiska övningar i allt från att bygga nätverk till att skriva CV innan det är dags att söka jobb eller praktik.

– Jag är stolt över den här nya satsningen som vi gör med Stångåstaden. Den bidrar inte bara till att öka sysselsättningen, utan även till vårt mål om en mer sammanhållen kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Projektet kommer att drivas av en projektledare och två handledare i nära samarbete med Stångåstadens stadsdelsutvecklare, kommunen, Arbetsförmedlingen och andra aktörer. Projektet pågår under minst ett år med planerad start i augusti 2018.

För mer information kontakta bildningsnämndens ordförande Karin Granbom Ellison (L), telefon: 0725-82 81 74, kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S), telefon: 0722-40 07 40 eller Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist, telefon: 072-574 96 60.

Nyckelord

Kontakter

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Nu startar renoveringen av 250 bostäder på Flamman22.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dagarna har Studentbostäder i Linköping AB skrivit avtal om att starta renoveringen av 250 bostäder på Flamman. Renoveringsavtalet tillfaller byggentreprenören BC Linköping AB som sedan tidigare är kontrakterad att bygga 187 nya studentbostäderna i studentområdet Flamman. Renoveringsarbetet startar nu till sommaren och kommer att ske i etapper och pågå parallellt med nyproduktionen fram till och med våren 2027.

Bort med överbyråkratiseringen och få i gång bostadsbyggandet20.5.2024 12:04:58 CEST | Blogginlägg

Hur kan vi effektivisera stadsbyggnadsprocessen och få igång bostadsbyggandet? Jag hade nyligen möjlighet att lyssna på Kristina Alvendal som på uppdrag av regeringen och Produktivitetskommissionen har tagit fram en expertrapport kring just detta ämne. Rapporten beskriver en problembild med bland annat överbyråkratisering. Det fina med förslagen är att de i princip skulle kunna genomföras utan att det krävs några lagändringar. Det går alltså att ändra saker nu om vi vill. Det behövs förstås även lagändringar på sikt men att omgående försöka effektivisera hela stadsbyggnadsprocessen kan bara skapa vinnare. Vi behöver ett ökat bostadsbyggande och så bra förutsättning som möjligt i dagens läge.

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye