Stångåstaden

Årets Audition ger sommarjobb till många av stadens unga

Dela
Nu inleds rekryteringsprocessen till Stångåstadens semestervikariat och sommarjobb. Även i år kommer bostadsbolaget att bidra till ökad sysselsättning i regionen genom att erbjuda många ungdomar i Linköping ett första steg in i arbetslivet. Om en månad, den 3 mars, går Audition 2018 av stapeln i Kårhuset Kollektivet.

Under flera år har Stångåstaden strävat efter att vara en aktiv samhällsaktör inom ramen för sitt hållbarhetsarbete. Det betyder bland annat att vara en arbetsgivare som både kan attrahera och behålla engagerade medarbetare som kan utveckla branschen och visa vägen på olika sätt. Synen på medarbetarskapet är centralt i Stångåstadens företagskultur.

- För oss är Audition ett win-win-koncept. Samtidigt som vi gör en samhällsnytta genom att erbjuda arbetstillfällen, hittar vi unga talanger som kan hjälpa oss att ligga steget före. Ofta kan vi vaska fram guldkorn bland de sökande som kanske inte har det perfekta CV:t men som har den perfekta personligheten för just oss, säger Malin Wettre, HR-chef på Stångåstaden.

Det finns två typer av tjänster att söka: semestervikariat på Stångåstaden och sommarjobb hos företagets entreprenörer. Semestervikarietjänsterna hos Stångåstaden/Studentbostäder kan sökas av ungdomar som fyllt 20 år. Det finns möjlighet att få vikariatet förlängt efter sommaren, till exempel som extrajobb under studietiden. Sommarjobben är placerade hos de entreprenörer som sköter den inre och yttre skötseln i Stångåstadens bostadsområden. Sökande till dessa tjänster får vara mellan 17-19 år.

- Ett sommarjobb kan ge så mycket. En extra behövlig lön att spendera eller spara. Erfarenheter och kunskaper. Och kanske det viktigaste av allt: nätverk och viktiga relationer att ta med sig vidare in i yrkeslivet, säger Malin Wettre.

Fakta audition 2018
I år kommer det bli möjligt att föranmäla sig till sin intervju den 3 mars, men det går också att komma på drop-in.


Tid: Lördag 3 mars klockan 10-15 Plats: Kårhuset Kollektivet i Linköping.

Det går att anmäla sig till en kort intervjutid två veckor i förväg på stangastaden.se. Under intervjun får den sökande berätta om sig själv, och lyfta sådant som kanske inte syns i CV:t. Om sökanden gör ett gott intryck under intervjun och verkar passa någon av de lediga tjänster får hen en guldbiljett, och har gått vidare i rekryteringsprocessen. Därefter skickar de som fått guldbiljett sitt CV och personliga presentation till Stångåstaden. Efter det bokas eventuellt en andra intervju som förhoppningsvis leder till ett sommarjobb. Alla sökande, även de som inte går vidare till rekrytering, kommer att få besked via mejl när rekryteringsprocessen är slutförd.

Mer information och kontakt
Malin Wettre, HR-chef: telefon 013 20 86 61
Jenny Ahlbert, HR-projektledare för Audition 2018 telefon 013 20 85 73

Läs mer:

https://www.stangastaden.se/omoss/jobbahososs/audtion_sommarjobb

Kontakter

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

Stångåstaden kommenterar skador på fastighet samt ombesörjer evakuering för drabbade hyresgäster8.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden har under torsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer samt att bolaget ombesörjer evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye