
Om växtbaserad kost och träning: Fem snabba frågor med Therese Alshammar

Varför har du valt att äta enbart växtbaserat?
Jag har av egna erfarenheter under min aktiva karriär både sett och känt väsentlig skillnad i energi, välmående och återhämtning när jag äter vegetarisk kost. Jag har läst många olika forskningsrapporter och studier vilket gjort mig ännu mer övertygad om att hälsa och fysisk styrka startar med bra, näringsriktig, växtbaserad mat.
Hur tycker du att din kost påverkar din träning?
Maten är jätteviktig och en förutsättning för att få ut maximal effekt av sin träning. Maten måste bygga upp kroppen, det är därför det är så viktigt med rätt sorts mat och i rätt mängd för att kunna tillgodogöra sig träningen på bästa sätt.
Vilken är din favorit-vegorätt som hela familjen gillar?
Bovetepasta med vegetarisk bolognese som är lagad på gröna linser istället för köttfärs.
Vad har du för tumregel när det gäller att få i sig tillräckligt med frukt och grönt varje dag?
Jag siktar helt enkelt på att äta så mycket jag kan. När jag handlar så tänker jag på att hitta så många olika färger på frukt och grönt som möjligt. Målet är att få i mig så nära ett kilo grönsaker och frukt per dag som möjligt.
Ett tips är till exempel att tugga i sig en morot innan varje måltid medan man lagar maten samt att äta frukt till efterrätt och mellanmål varje dag.
Vad är ditt löfte för att bli ännu mer miljömässigt hållbar i din vardag?
Jag gör redan mycket för att göra miljömässigt hållbara val i vardagen men en sak jag kan förbättra är att köpa ekologiskt miljömärkt tvättmedel och tvätta lite mer sparsamt från och med nu. Att spara på både energi och vårt älskade vatten känns viktigt.
Nyckelord
Kontakter
Ulrika EngellauPR- och marknadsansvarig Simple Feast Sverige
Tel:070 884 66 08ulrika@simplefeast.comBilder

Om
Följ Simple Feast
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Simple Feast
Simple Feast öppnar upp för delägarskap med Crowdcube19.3.2021 12:58:34 CET | Pressmeddelande
Det gröna matkasseföretaget Simple Feast öppnar upp för delägarskap via Crowdcube, vilket nu gör det möjligt för privatpersoner att få delägarskap i det snabbt växande företaget. Investeringarna kommer att användas till fortsatt utveckling av växtbaserade produkter och måltidskoncept.
Sju vegetariska trender för 202126.1.2021 13:07:00 CET | Pressmeddelande
Allt fler äter grönt och utbudet av vegetarisk mat ökar för varje år. Men vilka är egentligen de stora vego-trenderna för 2021? Maximillian Lundin, Sverigechef för Simple Feast och vegankock, spår sju trender som kommer att slå under 2021. “Jag tror att det närodlade kommer få ett rejält uppsving under året - inte minst när det kommer till otroliga svenska råvaror som fallit i glömska, såsom alla superbär som växer här”.
Ny adblocker döljer snabbmatsreklam och visar grönsaker istället30.11.2020 13:40:38 CET | Pressmeddelande
Varje år spenderar snabbmatskedjorna miljarder på reklam globalt. Samtidigt möts konsumenterna i betydligt lägre utsträckning av reklam för grönsaker och andra mer hållbara alternativ. Nu lanserar Simple Feast en adblocker som för första gången gör det möjligt att ersätta digitala annonser till bilder på grönsaker. Kampanjen vill belysa snedfördelningen när det kommer till vilken typ av matreklam vi möts av i vardagen.
Så mycket tid lägger svenskarna på att laga mat18.11.2020 08:10:00 CET | Pressmeddelande
Att laga mat kan vara både avkopplande och stressigt. I snitt lägger svensken 38 minuter på att laga en vanlig middag. Det visar en undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Simple Feast.
Sju food-hacks som minskar matsvinnet30.10.2020 07:30:00 CET | Pressmeddelande
Det finns flera knep vi kan applicera i vår dagliga matlagning för att minska matsvinnet eller bara för få till godare vegetarisk mat. Simple Feasts Sverigechef Maximillian Lundin listar sina bästa food-hacks.