Spanska Turistbyrån

Fyra stadsdelar i Madrid som du inte ska missa!

Dela

Man brukar beskriva Madrid som en storstaddär varje stadsdel (barrio) fungerar i praktiken som en egen stad eftersom de är så olika i karaktär. Här presenterar vi fyra stadsdelar som du helst inte ska missa:

Chueca

Kultur, shopping, god mat och nöjen gör regnbågsvänliga Chueca till en av stadens hetaste och trendigaste stadsdelar. Den har vuxit till en av de mest intressanta platserna för gastronomin i Madrid. Här finns tavernor, lokaler med show cooking där kockarna lagar mat inför publik, nattklubbar, designhotell, oändliga butiker och roliga små gallerier. Läs mer om Chueca här.

Las Letras

Stadsdelen heter Las Letras till minne av stadens stora författare. Här ligger bland annat Teatro Español, som långt tillbaka i tiden var en utomhusscen för komedier, Corral del Príncipe, där de bästa komedierna för epoken hade premiär. Se var du sätter fötterna i den här stadsdelen – det går att läsa fragment från de mest kända 1600-talsverken på själva asfalten. Läs mer om Las Letras här.

Malasaña

Malasañas invånare är de mest bohemiska och trendiga i staden. Området bildar en oregelbunden kvadrat som inramas av Gran Vía i söder, Calle Fuencarral i öst, Calle Carranza i norr och Calle San Bernardo i väst. Torget Manuela Malasaña är en av de populäraste platserna i området. Varje lördag från vår till höst kan du här besöka Dosde Market, en liten utomhusmarknad med hantverk och udda design. Calle Fuencarral är en huvudgata som bjuder på intensiv shopping. Här finns mängder av alternativa affärer inriktade på retromode och undergroundkultur. Läs mer om Malasaña här.

Chamberí

Chamberí ligger i Madrids hjärta och här levde en stor del av aristokratin under 1800- och 1900-talet. Stadsdelen förenar kultur, som museerna Sorolla och Geominero, med gröna områden som Parque de Santander där du kan spela golf mitt i centrala Madrid. Missa inte Andén Cero - Estación de Chamberí, en gammal tunnelbanestation som stängdes 1966 och har gjorts om till ett museum – om just Madrids tunnelbana. Läs mer om Chamberí här.

 

KORT OM MADRID

Ta sig dit: Direktflyg från Sverige med Iberia, Norwegian eller Finnair.

Klimat: Kalla vintrar och heta somrar. Våren och hösten är de bästa årstiderna att resa till Madrid.

Invånare: 3,2 miljoner (cirka 6 miljoner inklusive närförorter).

Bra att veta: Madrid är Europas högst belägna huvudstad med sina 650 meter över havet.

Mer information om Madrid: klicka här.

Nyckelord

Kontakter

Mónica FernándezTuristbyråchef

Bilder

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
Nybrokajen 3
111 48 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Läs mer om Spanien på spain.info och vår tidning på svenska upptackspanien.com.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye