WSP

Behöver vi ett kontor efter Corona? WSP och Vakansa i samarbete om framtidens lokaler

Dela
Lokalhyran är en av de tyngsta utgifterna för många bolag idag. När vi så småningom övergår till det ”nya normala” efter Coronakrisen kommer synen på effektivt lokalutnyttjande sannolikt ha förändrats. WSP och startupbolaget Vakansa har inlett ett samarbete för att matcha lokalbehovet med efterfrågan.

Redan innan Coronakrisen stod många kontorsfastigheter tomma stora delar av dygnet. Det är denna outnyttjade potential i det befintliga byggnadsbeståndet som Vakansa och WSP vill ta tillvara genom en ny digital tjänst.

– När krisen klingar av och företag återigen behöver lokaler att arbeta i kommer efterfrågan sannolikt vara stor på smarta och prisvärda upplägg. Därför känns det väldigt spännande och helt rätt att inleda ett nära samarbete med Vakansa. Vi behöver se värdet i de resurser som redan finns istället för att bara bygga nytt. Samtidigt förändras nu bilden snabbt över var och när vi behöver ett kontor och vad vi är beredda att betala för det, säger Johan von Porat, affärsutvecklare inom hållbarhet på WSP.


Samarbetet innebär att Vakansa deltar i WSPs acceleratorprogram Growspark. Målet är gemensamma affärer och nya innovativa lösningar för WSPs kunder. Tack vare WSPs storlek och många kunder kan Vakansa nå ut till en bredare marknad.

– Att ta steget ut på marknaden med en ledande samhällsbyggnadsaktör som WSP i ryggen, där jag dessutom genom åren haft kontakt med flera briljanta individer, är en ynnest. I den stundande omställningen för en hållbar utveckling så kan bara riktiga samarbeten och samverkan vara ledorden, vilket detta är ett tydligt exempel på. Det finns tillräckligt många kvadratmeter där ute i våra städer för att en mångfald av aktörer ska kunna hitta billiga och passande platser att bedriva sina verksamheter i. Speciellt i dessa coronatider kan samnyttjande bli omställningen som alla letar efter, säger Robin Rushdi Al-Sálehi, grundare och VD på Vakansa.

Om WSPs acceleratorprogram Growspark
Growspark är Sveriges nya accelerator för innovativa startups som kan skapa värde för samhällsbyggnadsbranschen. Det globala konsultbolaget WSP ligger bakom satsningen, och tanken är att programmet ska skapa förutsättningar för nya och större affärer för startups, liksom bättre innovativa lösningar för WSPs kunder. WSP finns på ett 50-tal platser i Sverige och bjuder in startups från hela Norden till samarbete. wsp.com/growspark 

Om Vakansa
Vakansa är ett socialt entreprenörskap som bygger upp en digital förvaltningsplattform som ska underlätta för samnyttjande av lokaler till förmån för föreningslivet, kulturlivet och civilsamhället. Vakansas vision är att möta människans behov i staden utan att bygga nytt. https://vakansa.se/ 

För mer information, vänligen kontakta
Robin Al-Salehi, grundare och VD på Vakansa
076-706 56 62
Robin.Rushdi@Vakansa.se 

Johan von Porat, affärsutvecklare hållbarhet, WSP
010-722 77 64
johan.von.porat@wsp.com 

Kontakter

Bilder

Om

WSP
WSP
Arenavägen 7
12188 Johanneshov

010-7225000http://www.wsp.com

Vi står bakom allt du tar för givet. Och framtiden du hoppas på.

Vi vet hur samhällen är uppbyggda och utvecklas. Om hur vi lever, arbetar, bygger, reser och kommunicerar, och om hur vi kan göra det bättre. Som strategiska rådgivare och teknikkonsulter har vi kunskapen att förstå och kraften att kunna förändra.

Med över 65 000 medarbetare i 40 länder använder vi vår globala expertis för att hitta de smartaste lokala lösningarna.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Ny rapport: Här är Sveriges mest robusta kommuner28.11.2023 07:28:00 CET | Pressmeddelande

Nu släpper strategi- och teknikkonsultföretaget WSP rapporten "Regionernas Kamp", som rankar Sveriges 290 kommuner utifrån deras robusthet. Nacka, Täby och Kungsbacka toppar rankningen och analysen visar att pendlingskommuner nära större städer är de som har bäst förmåga att stå emot kriser och hantera förändringar. Rapporten tar i år också ett större grepp på trygghet och kommunernas brottsförebyggande arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye