Stångåstaden

Goda förebilder prisas

Dela
I samband med årets skolavslutning delade Stångåstaden, tillsammans med övriga fastighetsägare i fastighetsföreningen, ut stipendium till elever i Skäggetorpsskolan. Syftet är att uppmuntra goda studieresultat, bra förebilder och elever som vågar tänka nytt.

Stipendiet vänder sig till elever som går i årskurs 9 på Skäggetorpsskolan. Det totala värdet är 40 000 kronor uppdelat i fem kategorier och prispengarna ska användas till att köpa teknikutrustning som stöttar fortsatta studier. Alla stipendiater uppmärksammas på skolans ”Wall of fame” tillsammans med bild och motivering.

Stipendiet delades ut i följande kategorier:

Årets toppresultat: går till en elev som har full närvaro och goda resultat i skolan.

Årets prestation: går till en elev som är en god kamrat och förebild och dessutom utmärkt sig genom stor kämpaglöd och någon form av skolrelaterad prestation utöver det vanliga.

Årets civilkurage: går till en elev som är en god kamrat, förebild och har modet och engagemanget att agera mot utanförskap och vågar ta ställning för det goda och positiva i skolan och samhället.

Årets nytänkare: går till en elev som visat gott kamratskap och är en bra förebild. Genom sitt sätt att våga tänka nytt och utanför ”normen” har eleven bidragit till att skolan fått positiv uppmärksamhet och synts utanför stadsdelen, kanske genom någon tävling, föredrag eller på andra sätt visat upp skolan för andra.

Årets hållbarhetsambassadör: går till en elev som förutom gott kamratskap och närvaro i skolan skapar förutsättningar för att skolan blir mer hållbar, oavsett om det gäller social, miljömässig eller ekonomisk hållbarhet.

 

Stipendiaterna tillsammans med representanter från Stångåstaden, Willhem och Victoria fastigheter

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Nu startar renoveringen av 250 bostäder på Flamman22.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dagarna har Studentbostäder i Linköping AB skrivit avtal om att starta renoveringen av 250 bostäder på Flamman. Renoveringsavtalet tillfaller byggentreprenören BC Linköping AB som sedan tidigare är kontrakterad att bygga 187 nya studentbostäderna i studentområdet Flamman. Renoveringsarbetet startar nu till sommaren och kommer att ske i etapper och pågå parallellt med nyproduktionen fram till och med våren 2027.

Bort med överbyråkratiseringen och få i gång bostadsbyggandet20.5.2024 12:04:58 CEST | Blogginlägg

Hur kan vi effektivisera stadsbyggnadsprocessen och få igång bostadsbyggandet? Jag hade nyligen möjlighet att lyssna på Kristina Alvendal som på uppdrag av regeringen och Produktivitetskommissionen har tagit fram en expertrapport kring just detta ämne. Rapporten beskriver en problembild med bland annat överbyråkratisering. Det fina med förslagen är att de i princip skulle kunna genomföras utan att det krävs några lagändringar. Det går alltså att ändra saker nu om vi vill. Det behövs förstås även lagändringar på sikt men att omgående försöka effektivisera hela stadsbyggnadsprocessen kan bara skapa vinnare. Vi behöver ett ökat bostadsbyggande och så bra förutsättning som möjligt i dagens läge.

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye