Turistrådet Västsverige

Västsvenska råvaror i fokus under SM i utomhusmatlagning

Dela
På lördag den 16 september avgörs den andra upplagan av SM i utomhusmatlagning i samband med Sweden Outdoor Festival i Skövde. I råvarukorgarna finns enbart västsvenska produkter – ett faktum som skapar möjligheter att lyfta Västsverige som matdestination.
SM i utomhusmatlagning  - Foto Jesper Anhede
SM i utomhusmatlagning - Foto Jesper Anhede

Sweden Outdoor Festival arrangeras i år för andra gången. Fjolårets premiärupplaga blev ett lyckat evenemang med utställare, föreläsningar, tävlingar och en rad olika prova på-aktiviteter när det gäller utomhusupplevelser. På plats i Skövde under tävlingshelgen för att ta över Turistrådet Västsveriges sociala kanaler finns Madeleine Landley, en av Sveriges största matbloggare och dessutom officiell bloggare för Årets Kock.  I samband med sin resa till Västsverige passar hon också på att besöka några av regionens allra bästa matproducenter.

- Vi har jobbat med Madeleine tidigare och är jätteglada att hon kommer till Skövde under Sweden Outdoor Festival och SM i utomhusmatlagning. Madeleine är precis den typen av matprofil som vi vill förknippas med – och genom hennes blogg, Instagram och Youtube får vi en direktkanal ut till en stor matintresserad målgrupp som får kännedom om matdestinationen Västsverige, säger Jill Axelsson Pabst, strategisk utvecklare inom måltidsturism, Turistrådet Västsverige.

En annan matpersonlighet som kommer till SM i utomhusmatlagning för Turistrådet Västsveriges räkning är Patrik Sewerin, köksmästare på Gunnebo Kaffehus & Krog i Mölndal. På tävlingsdagen den 16 september öppnar Smaka på Västsveriges (Turistrådets och Lokalproducerat i Västs gemensamma nätverk/varumärke för restauranger, gårdsbutiker och råvaruproducenter) popuprestaurang på tävlingsområdet. Här tillagas över öppen eld en meny bestående av samma västsvenska råvaror som används i SM-tävlingen. Menyn är gratis och det är först till kvarn som gäller för hungriga besökare.

- Det känns extra roligt att få tillaga en meny bestående av enbart västsvenska råvaror i och med att vi jobbar mycket med hållbarhet. Det är viktigt att vi som restaurang har en relation till våra producenter, och jobbar man med producenter i sitt närområde blir detta enklare, säger Patrik Sewerin. 

Kontakta för mer information

Jill Axelsson Pabst, strategisk utvecklare inom måltidsturism, Turistrådet Västsverige
Telefon: 031-818389
Mail: jill.axelsson@vastsverige.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

SM i utomhusmatlagning  - Foto Jesper Anhede
SM i utomhusmatlagning - Foto Jesper Anhede
Ladda ned bild
SM i utomhusmatlagning  - Foto Jesper Anhede
SM i utomhusmatlagning - Foto Jesper Anhede
Ladda ned bild
SM i utomhusmatlagning  - Foto Jesper Anhede
SM i utomhusmatlagning - Foto Jesper Anhede
Ladda ned bild
SM i utomhusmatlagning  - Foto Jesper Anhede
SM i utomhusmatlagning - Foto Jesper Anhede
Ladda ned bild
SM i utomhusmatlagning  - Foto Jesper Anhede
SM i utomhusmatlagning - Foto Jesper Anhede
Ladda ned bild
SM i utomhusmatlagning  - Foto Jesper Anhede
SM i utomhusmatlagning - Foto Jesper Anhede
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
40544 Göteborg (Gothenburg)

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Skaraborg lyfter som konstdestination – 5 stora nyheter sommaren 202516.4.2025 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

I sommar blomstrar Skaraborg med fem nyskapande konstupplevelser i form av tre nya besöksmål, en designikon och ett jubileum: Erik Johansson, Mercedes Murat, Lars Lerin, Stig Lindberg och Smedja Therese står i fokus när unika miljöer förvandlas till levande scener för fotokonst, glaskonst, formgivning, akvarell och smide. Från slott och herrgårdar till lummiga skulpturparker – här möts samtida uttryck, hantverk i världsklass och svensk designhistoria.

Smaka på Västsverige kliver in – Lantbruket i Centrum utökar med mat och dryckesområde15.4.2025 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 15–16 maj samlas lantbruksbranschen i Lidköping för Lantbruket i Centrum 2025 – en av årets mest betydelsefulla mötesplatser för lantbrukare och lantbruksintresserade. Nu står det klart att årets mässa utökas med ett nytt område: Svensk Mat & Dryck, med fokus på lokalproducerat, smakupplevelser och möten med några av Västsveriges mest engagerade producenter.

Skapar i krigets skugga – ukrainsk konstnärsgrupp till Island of Light5.9.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den ukrainska konstnärsgruppen Kurbas Pro deltar i år med sitt verk ”Animalia” vid den internationellt hyllade ljuskonstfestivalen Island of Light, som äger rum på Smögen den 5–8 september. Kurbas Production består av tre män och två kvinnor, men representeras på plats enbart av medlemmen Liudmyla Stetskovych. Männen i gruppen, däribland Liudmylas make Volodymyr, får inte lämna Ukraina så länge kriget mot Ryssland pågår.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye