Högalids församling

Nu skrivs historia! Livesänd kontraktskrivning med generalentreprenör för Högalidskyrkans stora och nödvändiga renovering.

Dela
Ett av Sveriges största kyrkorenoveringsprojekt startar. Högalids församling tar ansvar för att bevara ett av nationalromantikens viktigaste kulturarv! Livesänd kontraktskrivning med den generalenteprenör som får uppdraget.

Välkommen att följa den livsända kontraktskrivningen i Högalidskyrkan, på Högalids församlings Facebooksida fredag 26/2 kl 13. (Vi kan inte ta emot journalister på plats i Högalidskyrkan pga FHM:s restriktioner).

Program: Musikinslag, talare: Kyrkorådets ordförande Ingrid Andersson, kyrkoherde Gunilla Lindén, Sven Löfvenberg KFS (Kyrkans Fastighetssamverkan) samt den generalentreprenör som får kontraktet, överlämnande av gåva och avslutande musikinslag. Sändningen ligger kvar efteråt.

Nyckelord

Kontakter

Gunilla Lindén, kyrkoherde 08-616 88 46, gunilla.linden@svenskakyrkan.se
Ingrid Andersson, kyrkorådets ordförande, 073-030 91 00, ingrid.ge.andersson@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Catharina Fredrikson
Foto: Catharina Fredrikson
Ladda ned bild
Foto: Catharina Fredrikson
Foto: Catharina Fredrikson
Ladda ned bild
Foto: Catharina Fredrikson
Foto: Catharina Fredrikson
Ladda ned bild
Foto: Christian Veltman
Foto: Christian Veltman
Ladda ned bild
Foto: Catharina Fredrikson
Foto: Catharina Fredrikson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högalids församling
Högalids församling
Högalids kyrkväg 11
117 30 Stockholm

08-616 88 00https://www.svenskakyrkan.se/hogalid

Högalids församling, Svenska kyrkan, vill vara en kyrka med och för alla. Vi vill vara en en inkluderande församling som inte diskriminerar utifrån ekonomiska förutsättningar, kön, psykisk hälsa, fysisk förmåga, funktionsvariationer, etnicitet eller sexuell läggning. Vi vill vara en församling som välkomnar och tjänar alla människor såsom Jesus själv gjorde.

Högalidskyrkan på södermalm står nu inför en av Sveriges största kyrkorenoveringar och stänger 1 mars 2021 och ca 20 månader framåt. Verksamhet flyttas till intilligande församlingshus.

Följ Högalids församling

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högalids församling

Högalidskyrkan 100 år! Återinvigs 10 juni efter stor renovering.3.6.2023 00:00:00 CEST | Pressmeddelande

Högalidskyrkan öppnar portarna igen på självaste 100-årsdagen, 10 juni. Högalidskyrkan är ett unikt kulturarv och en av den nationalromantiska tidens viktigaste byggnadsverk i Sverige. Vägledande har varit att renovera en kyrka för hela livet och för kommande generationer. Att inte nu spara på sådant som blir dyrare senare. Högalidskyrkan är inte bara en angelägenhet för medlemmar, utan för hela stadsdelen, alla som bor i eller besöker Högalid.

Helande trädgård och invigning av utomhuskyrka17.6.2021 13:14:10 CEST | Pressmeddelande

Söndag 27 juni 2021 kl 15, invigning av utomhuskyrka i Prästgårdsparken. Medverkande: Gunilla Lindén, Ewa Munther, Anette Snejbjerg och Benedikt Melichar. Under invigningen sjunger en manskör. Varför gör vi det här? Högalids församling vill på olika sätt söka vägar att bedriva diakonal verksamhet bland behövande. Genom erfarenhetsutbyte med bland annat Church of England har församlingen kommit i kontakt med arbete med läkande eller helande trädgårdar. I trädgården får människor som lever i utsatthet på olika sätt en möjlighet att bidra med sina resurser i att skapa någonting vackert. Samtidigt är trädgården en plats för samtal och läkande. Erfarenheterna av att arbeta med läkande eller helande trädgård som en diakonal verksamhet bland barn och unga i Manchester har inspirerat till projektet ”Helande trädgård och utomhuskyrka”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum