Högalids församling

Högalidskyrkan 100 år! Återinvigs 10 juni efter stor renovering.

Dela
Högalidskyrkan öppnar portarna igen på självaste 100-årsdagen, 10 juni. Högalidskyrkan är ett unikt kulturarv och en av den nationalromantiska tidens viktigaste byggnadsverk i Sverige. Vägledande har varit att renovera en kyrka för hela livet och för kommande generationer. Att inte nu spara på sådant som blir dyrare senare. Högalidskyrkan är inte bara en angelägenhet för medlemmar, utan för hela stadsdelen, alla som bor i eller besöker Högalid.

Kyrkan kommer att vara renare, ljusare och mer tillgänglig, anpassad efter dagens krav och kan fortsätta att vara en plats för gudstjänst, gemenskap och livets viktiga händelser, in i nästa generation.

Högalidskyrkan, som vi vetat var i stort behov av renovering, har ändå visat sig vara i bättre skick än befarat. Renoveringen har gått enligt plan. Det är stort, inte ofta kan detta sägas.

En del arbeten återstår efter  återinvigningen och tillgängligheten kan tidvis påverkas. Arbetet beräknas vara klart vid årsskiftet 2023/2024.

Alla är välkomna på Högalidskyrkans återinvigning och 100-årsdag! Jubileumsdagar pågår mellan 10-18 juni, med program för alla åldrar.

Nyckelord

Kontakter

Tor HofsjöIn3prenör

Tor är blockchef på In3prenör som är huvudentreprenör för Högalidskyrkans renovering. Han kan bl. a. svara på byggtekniska frågor.

Tel:0722 29 50 07

Länkar

Om

Högalids församling
Högalids församling
Högalids kyrkväg 11
117 30 Stockholm

08-616 88 00https://www.svenskakyrkan.se/hogalid

Välkommen till Högalids församling på Södermalm i Stockholm. Vi vill vara en kyrka med och för alla. Vi vill vara en en inkluderande församling som inte diskriminerar utifrån ekonomiska förutsättningar, kön, psykisk hälsa, fysisk förmåga, funktionsvariationer, etnicitet eller sexuell läggning. Vi vill vara en församling som välkomnar och tjänar alla människor såsom Jesus själv gjorde. 

Följ Högalids församling

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högalids församling

Helande trädgård och invigning av utomhuskyrka17.6.2021 13:14:10 CEST | Pressmeddelande

Söndag 27 juni 2021 kl 15, invigning av utomhuskyrka i Prästgårdsparken. Medverkande: Gunilla Lindén, Ewa Munther, Anette Snejbjerg och Benedikt Melichar. Under invigningen sjunger en manskör. Varför gör vi det här? Högalids församling vill på olika sätt söka vägar att bedriva diakonal verksamhet bland behövande. Genom erfarenhetsutbyte med bland annat Church of England har församlingen kommit i kontakt med arbete med läkande eller helande trädgårdar. I trädgården får människor som lever i utsatthet på olika sätt en möjlighet att bidra med sina resurser i att skapa någonting vackert. Samtidigt är trädgården en plats för samtal och läkande. Erfarenheterna av att arbeta med läkande eller helande trädgård som en diakonal verksamhet bland barn och unga i Manchester har inspirerat till projektet ”Helande trädgård och utomhuskyrka”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum