Arla

Finalisterna utsedda till Årets Guldstjärna i Arla Guldko 2021

Dela
Föreningen Frisk Mat, kostchefen Åsa Kluck tillsammans med kommundietisten Mathilda Sand i Dalarna samt Anna Philipsson, dietkock i Växjö kommun, är de tre finalisterna som nominerats till specialpriset Årets Guldstjärna i tävlingen Arla Guldko 2021. Alla bidrar på olika sätt till att utveckla det offentliga köket. Vem som tilldelas priset avgörs vid finalen den 8 november 2021.
Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft. I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.
Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft. I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.

- I Sverige serveras cirka tre miljoner offentliga måltider varje dag inom vård, skola och omsorg. Vi vet att många kämpar för att förbättra våra offentliga måltider och vi vill med priset Årets Guldstjärna lyfta deras fantastiska engagemang och arbete. Årets tre toppkandidater till priset representerar väldigt väl det imponerande och ofta osynliga arbete som görs i landet, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.

”Vår vision är förbättrad folkhälsa”

Frisk Mat startade som uppropet #sjukmat mot undermålig sjukhusmat. Uppropet skapade ett enormt engagemang som resulterade i startskottet för den ideella föreningen Frisk Mat. Föreningen är nominerad till Årets Guldstjärna för sin kamp för god, hållbar mat och folkhälsa, med målet att all offentlig mat ska följa de nordiska näringsrekommendationerna, se aptitlig ut och smaka gott, oavsett var i landet man bor.

”Genom att arbeta tillsammans skapar vi matglädje”

Åsa Kluck, kostchef i Älvdalens kommun, och Mathilda Strand, kommundietist i Falu kommun, har sedan 2019 arbetat i ett projekt med fokus på samverkan kring specialkost för elever och förskolebarn. De ärnominerade till Årets Guldstjärna för denna satsning där alla kommuner och ett flertal vårdenheter i Dalarna nu samverkar för att ge bättre förutsättningar för gäster som behöver specialkost och behovsanpassade måltider.

”Alla har rätt till god mat hela livet”

Anna Philipsson är dietkock på Älgvägens centralkök i Växjö kommun och brinner för att personer med tugg- och sväljsvårigheter ska få en timbalkost som ser ut och smakar som vanlig mat. Med stor entusiasm inspirerar Anna kollegor och sin omgivning till att skapa matglädje även för dem med svårigheter att äta.Hon är nominerad till Årets Guldstjärna för sitt arbete med aptitlig timbalkost för kommuninvånare med tugg- och sväljsvårigheter.

Om Arla Guldko

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft. I Arla Guldkodelas även utmärkelsen Årets Guldstjärna uttill den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden och inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

 

Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. Läs mer här: Arla Guldko

Kontaktuppgifter till finalisterna i Årets Guldstjärna 2021

Frisk Mat, Anna Lindelöw Mannheimer, styrelseordförande

e-post: anna.lm@friskmat.se

tel: 070-305 1516

Åsa Kluck, kostchef, Älvdalens kommun

e-post: asa.kluck@alvdalen.se

Tel: 0251-311 84

Mathilda Strand, kommundietist i Falu kommun

e-post: mathilda.strand@falun.se

tel: 023-868 08

Anna Philipsson, dietkock, Älgvägens centralkök, Växjö kommun

anna.philipsson@vaxjo.se

tel: 0470-43491, 070-69 69 357

För mer information:

Maja Nordström, projektledare Arla Guldko, Arla Foodservice

tel: 070-287 21 11

maja.nordstroem@arlafoods.com

Nyckelord

Bilder

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft. I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.
Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft. I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.
Ladda ned bild
Anna Philipsson är dietkock på Älgvägens centralkök i Växjö kommun
Anna Philipsson är dietkock på Älgvägens centralkök i Växjö kommun
Ladda ned bild
Åsa Kluck, kostchef i Älvdalens kommun, och Mathilda Strand, kommundietist i Falu kommun. Fotograf: Ulf Palm
Åsa Kluck, kostchef i Älvdalens kommun, och Mathilda Strand, kommundietist i Falu kommun. Fotograf: Ulf Palm
Ladda ned bild
Frida Bosma, Catharina Schött och Anna Lindelöw  Mannheimer från föreningen Frisk Mat. Fotograf Anneli Larsson
Frida Bosma, Catharina Schött och Anna Lindelöw Mannheimer från föreningen Frisk Mat. Fotograf Anneli Larsson
Ladda ned bild

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla Sverige hem åt varumärken som Arla Ko, Bregott, Keso och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Arlas halvårsresultat 2023: Att hitta rätt balans på en marknad som är på väg nedåt29.8.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Första halvåret 2023 präglades av hög inflation, fallande priser på världsmarknaden för mejeriprodukter och ett förändrat konsumentbeteende. Detta drog ner Arlas resultat. Men det bondeägda företaget har lyckats mildra de negativa effekterna och uppnå en Arlaintjäning på 49,7 eurocent per kilo mjölk, vilket möjliggör en efterlikvid till Arlabönderna på 1 eurocent per kilo mjölk för halvårsvolymerna, som planerat.

Yoggi släpper ny tillfällig smak23.8.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu lanseras en tropisk och färgglad nyhet på yoghurthyllan – Yoggi Vattenmelon och Pitahaya (eller drakfrukt som den också kallas). Den nya smaken har tagits fram av konsumenten Carolina från Luleå som vann en utlottning i Musikhjälpen 2022 efter att ha donerat till Yoggis insamlingsbössa. Utöver smaken har Carolina också tagit fram den unika designen på förpackningen. Yoggi Vattenmelon & Pitahaya finns i butik från och med vecka 36.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum