Skola24

Schemaevent med eleven i fokus

Dela
I skolan kan ett schema vara skillnaden mellan att eleven lyckas i skolan eller inte. Ett bra schema kan ge rätt möjligheter för eleverna att få sin garanterade undervisningstid, motverka problematisk frånvaro och få alla delar inom skolan att fungera på ett optimalt sätt. Vad kan då ett perfekt schema åstadkomma? Temat för årets Schemadigidagar är just målbilden utifrån att lyckas med det perfekta schemat och under dagarna kommer man grotta ner sig i schemaläggningens värld utifrån temat.

I år har schemaeventet som IT-företaget Skola24 årligen arrangerar lockat dubbelt så många deltagare jämfört med tidigare. Intresset är stort att få titta på schemaläggningens utmaningar och få möta Skola24s experter samt inspiratörer.
- Schemaläggarna ute på skolorna är till stor del hjältarna inom skolorganisationen som ska se till så att möjligheterna finns där för lärarna, eleverna och andra att lyckas. En duktig schemaläggare kan till stor del förändra hur en skola fungerar, till det bättre, säger Magnus Elmshorn, Marknads- och Kommunikationschef på Skola24.


En perfekt skolrast
Deltagarna kommer få möte experter utifrån olika skolformer eller produktområden. Även externa inspiratörer och föreläsare har bjudits in. Under Schemadigidagarna kommer till exempel Gustav Sundh, även känd som Skolgårdsläraren, att prata om den perfekta rasten. Gustav berättar utifrån många års erfarenhet vad som gör att rasten fungerar optimalt för elever och lärare.

Närvaro börjar i schemat
I pandemins bakvatten så har också många lärdomar flutit upp till ytan kring hur schemaläggningen kan användas för att optimera skolans verksamhet. Schemaläggarna hade stor del i att anpassa sig och få till schemaläggningen när barnen inte längre fick vara i skolans lokaler utan studera hemifrån. Att ha ett fungerande schema i botten kan vara nyckeln till att lösa frånvaro och förflytta elever mot närvaro i stället.

Digitalt event
Eventet kommer sändas helt digitalt och deltagarna har möjlighet att välja de pass som de känner är bäst lämpade.
- Vi kommer även arrangera två kurser som är anpassade utifrån eventet under de sista dagarna och det har varit stort intresse att anmäla sig till just de här kurserna vilket är fantastiskt kul, säger Magnus Elmshorn.
Kompetensutveckling är en viktig nyckel till en effektiv skola.
- Våra kurser är otroligt uppskattade och vi vet hur stor skillnad det kan göra inom en organisation att ha en diplomerad Schemaläggare som vi kallar det. Alltså en person som har gått vårt kursutbud. Deras schemakunskap ger effekt direkt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats, avslutar han. 

Kontakter

Om

Skola24
Skola24
Storgatan 5A
521 42 Falköping

0515-777 888https://www.skola24.com/

Skola24 har sedan starten haft skolan och framförallt eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Varje dag strävar vi efter att vara innovativa och utveckla moderna IT-lösningar som gör skillnad och förenklar närvaro. Vi är experter på skolans arbete med schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering.
Närvaro börjar med ett flexibelt schema.

Följ Skola24

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skola24

Göteborg väljer Skola24 för långsiktigt integrationssamarbete14.12.2021 11:48:18 CET | Pressmeddelande

I Göteborg har man en uttalad vision att vara en ledande utbildnings- och kunskapsstad. Sedan många år arbetar staden tillsammans med Skola24 för att skapa förutsättningar för en skola i världsklass, där eleven är i centrum. Nu har Skola24 och Göteborg stad kommit överens om att ta administrativa skolsystem till ytterligare en nivå genom ett långsiktigt samarbete runt automatiska integrationer av grunddata. Ett omfattande arbete som säkerställer automatiska och effektiva flöden från elevregister till schema, vilket sparar massor av arbete och tid för Göteborg stad.

Skola24 diskuterar nationell frånvarostatistik2.7.2021 09:54:37 CEST | Pressmeddelande

Behövs nationell frånvarostatistik för att skapa en likvärdig skola? Kan den nationella statistiken öka skolornas förståelse för hur de arbetar med hög frånvaro? Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. Utredningen ska vara klar i december. Under Almedalsveckan bjuder Skola24 in till en paneldiskussion där frågan kommer diskuteras av forskare, verksamhetsutvecklare, politiker samt representanter från skola och förvaltning.

Nationell frånvarostatistik ger ovärderlig hjälp för svensk skola2.2.2021 13:39:32 CET | Pressmeddelande

Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. - Vi ser att det idag saknas långsiktig statistik kring frånvaro och heller ingen standard på vad det är man ska titta på eller utgå från när det handlar om frånvarodata. Att nu kunna utläsa trender eller slå fast tydliga problemområden är helt omöjligt. Så vi ser ett klart och tydligt behov av en nationell frånvarostatistik och vilket värde det faktiskt skulle ha, förklarar Ingrid Martens, Verksamhetsspecialist på Skola24.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye