Skola24

Deltagarrekord för schemaevent

Dela
I kölvattnet av pandemin så visar sig längtan att få inspireras, kompetensutvecklas och nätverka kring schemaläggning och skolans administrativa verktyg vara mycket stor. Det digitala eventet Schemadigidagarna, som arrangeras av IT-företaget Skola24, slår i år alla rekord där man fördubblar antalet deltagare jämfört med tidigare år.

- Det är fantastiskt att se hur stort intresse det finns att ta del av Schemadigidagarna. Självklart hade vi gärna träffat alla våra otroliga schemaläggare, rektorer och skoladministratörer men nu ska vi förhoppningsvis överträffa våra deltagares förväntningar digitalt istället, säger Magnus Elmshorn, Marknads- och Kommunikationschef vid Skola24.

Experthjälp
Under själva eventet kommer deltagarna kunna få träffa den högsta expertisen inom schemaläggning i Sverige och egentligen världen.
- Vi vet att våra experter och utbildare är extremt uppskattade av våra användare, något som vi är otroligt stolta över. De har en unik kunskap som de under de här dagarna kommer göra sitt yttersta för att ge till våra deltagare. Den svenska skolans schemaläggningskrav är på en helt annan nivå än vad som existerar runt om i världen så att så många bokar sig på det här eventet är ett tecken på vilka de faktiskt får träffa och utbildas av, menar Magnus Elmshorn.

Perfekt schema
Temat för eventet är ”Ett perfekt schema” och hur man kan eller om det går att nå dit. Deltagarna kommer ha möjlighet att gå på utbildningspass utifrån skolformer eller lyssna till olika ämnen. Allting är flexibelt och helt valbart av de som deltar digitalt. De väljer själva vilka pass de vill gå på och lyssna till. För att skapa inspiration och eftertanke så har programledaren, ståupp-komikern och föreläsaren, Marika Carlsson bjudits in. Deltagarna har också haft möjlighet att boka sig på kurser som Skola24 erbjuder vilket varit mycket eftertraktat.

Årets schemaläggare
2019 skapades eventet Schemadagarna för att belysa vikten av allt det arbete som görs inom skolan kopplat till att få de tidsstyrda processerna att fungera. Utan ett fungerande, flexibelt schema i grunden så kan inte en skola fungera optimalt. Där är schemaläggaren ofta den bortglömda hjälten och under eventet kommer Årets schemaläggare utses.
- Under ett antal veckor har man haft möjlighet att nominera till Årets schemaläggare och även här har vi haft rekordår. Det är härligt att se hur dessa schemaläggare får den uppmärksamhet de förtjänar och jag vet att juryn på Skola24 har kämpat hårt och länge för att utse rätt vinnare. Det ska bli härligt att få presentera vinnaren på tisdag förmiddag, avslutar Magnus Elmshorn.

Kontakter

Om

Skola24
Skola24
Storgatan 5A
521 42 Falköping

0515-777 888https://www.skola24.com/

Skola24 har sedan starten haft skolan och framförallt eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Varje dag strävar vi efter att vara innovativa och utveckla moderna IT-lösningar som gör skillnad och förenklar närvaro. Vi är experter på skolans arbete med schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering.
Närvaro börjar med ett flexibelt schema.

Följ Skola24

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skola24

Göteborg väljer Skola24 för långsiktigt integrationssamarbete14.12.2021 11:48:18 CET | Pressmeddelande

I Göteborg har man en uttalad vision att vara en ledande utbildnings- och kunskapsstad. Sedan många år arbetar staden tillsammans med Skola24 för att skapa förutsättningar för en skola i världsklass, där eleven är i centrum. Nu har Skola24 och Göteborg stad kommit överens om att ta administrativa skolsystem till ytterligare en nivå genom ett långsiktigt samarbete runt automatiska integrationer av grunddata. Ett omfattande arbete som säkerställer automatiska och effektiva flöden från elevregister till schema, vilket sparar massor av arbete och tid för Göteborg stad.

Schemaevent med eleven i fokus15.10.2021 09:55:22 CEST | Pressmeddelande

I skolan kan ett schema vara skillnaden mellan att eleven lyckas i skolan eller inte. Ett bra schema kan ge rätt möjligheter för eleverna att få sin garanterade undervisningstid, motverka problematisk frånvaro och få alla delar inom skolan att fungera på ett optimalt sätt. Vad kan då ett perfekt schema åstadkomma? Temat för årets Schemadigidagar är just målbilden utifrån att lyckas med det perfekta schemat och under dagarna kommer man grotta ner sig i schemaläggningens värld utifrån temat.

Skola24 diskuterar nationell frånvarostatistik2.7.2021 09:54:37 CEST | Pressmeddelande

Behövs nationell frånvarostatistik för att skapa en likvärdig skola? Kan den nationella statistiken öka skolornas förståelse för hur de arbetar med hög frånvaro? Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. Utredningen ska vara klar i december. Under Almedalsveckan bjuder Skola24 in till en paneldiskussion där frågan kommer diskuteras av forskare, verksamhetsutvecklare, politiker samt representanter från skola och förvaltning.

Nationell frånvarostatistik ger ovärderlig hjälp för svensk skola2.2.2021 13:39:32 CET | Pressmeddelande

Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. - Vi ser att det idag saknas långsiktig statistik kring frånvaro och heller ingen standard på vad det är man ska titta på eller utgå från när det handlar om frånvarodata. Att nu kunna utläsa trender eller slå fast tydliga problemområden är helt omöjligt. Så vi ser ett klart och tydligt behov av en nationell frånvarostatistik och vilket värde det faktiskt skulle ha, förklarar Ingrid Martens, Verksamhetsspecialist på Skola24.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye