Skola24

Göteborg väljer Skola24 för långsiktigt integrationssamarbete

Dela
I Göteborg har man en uttalad vision att vara en ledande utbildnings- och kunskapsstad. Sedan många år arbetar staden tillsammans med Skola24 för att skapa förutsättningar för en skola i världsklass, där eleven är i centrum. Nu har Skola24 och Göteborg stad kommit överens om att ta administrativa skolsystem till ytterligare en nivå genom ett långsiktigt samarbete runt automatiska integrationer av grunddata. Ett omfattande arbete som säkerställer automatiska och effektiva flöden från elevregister till schema, vilket sparar massor av arbete och tid för Göteborg stad.

- Vi är mycket stolta och glada över att Göteborg stad valt oss på Skola24 för att tillsammans konfigurera och anpassa automatiska integrationer av grunddata. Under en skoldag så är det otroliga mängder data som ska flyttas mellan olika system och där är vi på Skola24 rustade efter lång erfarenhet och nära arbete med Sveriges skolor och kommuner säger Andreas Åstrand, Vice VD och Affärsutvecklingschef på Skola24.

Fokus för kommunen
Göteborg är Sveriges näst största tätort, efter Stockholm, och Nordens femte största med över 600 000 invånare och 65000 elever Att hantera alla personuppgifter, schemadata och annan data på ett säkert och effektivt sätt är en stor utmaning för en kommun som Göteborg.
- Det här är en otroligt viktig fråga och något som får allt större fokus bland kommuner, IT-leverantörer och från myndighetshåll. Nyligen gick Skolverket ut och förtydligade att de ser vikten av att alla följer den nya standarden, SS12000:2020, säger Andreas Åstrand.

Följer standard
Ett gränssnitt för informationsutbyte mellan verksamhetsprocesser i skolan har tagits fram av Svenska institutet förstandarder och går under benämningen SS12000. Skola24 har legat i framkant kopplat till framtagandet av integrationer som följer standarden och samarbetet med Göteborg kommer innebära stora steg framåt inom området.
- Göteborg önskar en smidigare administration som framför allt underlättar det dagliga arbetet men som också säkerställer att grunddata levereras säkert och med hög kvalitet. Det är något som vi på Skola24 lägger stor vikt i att kunna leverera. Vi kan skolan och vet hur viktigt det är att saker fungerar på rätt sätt och underlättar för de administrativa processerna, säger Andreas Åstrand.

Slutmålet
Arbetet har redan kommit i gång och de båda samarbetsparterna har formerat sig samt börjat lägga strategierna för arbetet framåt. Anpassning och konfiguration av integrationerna kommer kräva att alla pusselbitar läggs på rätt plats och i rätt tid.
- Vårt fokus ligger i att leverera en fantastisk lösning till Göteborg stad och det kommer vi lyckas med. Våra utvecklingsteam är väl rustade att ta sig an den här utmaningen och vår erfarenhet från att ha arbetat med Sveriges största kommuner under lång tid har skapat en förståelse och kunskap kring komplexa flöden och IT-system, avslutar Andreas Åstrand.

Nyckelord

Kontakter

Om

Skola24
Skola24
Storgatan 5A
521 42 Falköping

0515-777 888https://www.skola24.com/

Skola24 har sedan starten haft skolan och framförallt eleven i fokus. Elever ska gå i en skola där allt är möjligt. Varje dag strävar vi efter att vara innovativa och utveckla moderna IT-lösningar som gör skillnad och förenklar närvaro. Vi är experter på skolans arbete med schemaläggning, resursoptimering, tjänstefördelning och närvarohantering. 
Närvaro börjar med ett flexibelt schema.

Följ Skola24

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skola24

Schemaevent med eleven i fokus15.10.2021 09:55:22 CEST | Pressmeddelande

I skolan kan ett schema vara skillnaden mellan att eleven lyckas i skolan eller inte. Ett bra schema kan ge rätt möjligheter för eleverna att få sin garanterade undervisningstid, motverka problematisk frånvaro och få alla delar inom skolan att fungera på ett optimalt sätt. Vad kan då ett perfekt schema åstadkomma? Temat för årets Schemadigidagar är just målbilden utifrån att lyckas med det perfekta schemat och under dagarna kommer man grotta ner sig i schemaläggningens värld utifrån temat.

Skola24 diskuterar nationell frånvarostatistik2.7.2021 09:54:37 CEST | Pressmeddelande

Behövs nationell frånvarostatistik för att skapa en likvärdig skola? Kan den nationella statistiken öka skolornas förståelse för hur de arbetar med hög frånvaro? Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. Utredningen ska vara klar i december. Under Almedalsveckan bjuder Skola24 in till en paneldiskussion där frågan kommer diskuteras av forskare, verksamhetsutvecklare, politiker samt representanter från skola och förvaltning.

Nationell frånvarostatistik ger ovärderlig hjälp för svensk skola2.2.2021 13:39:32 CET | Pressmeddelande

Skolverket har fått i uppdrag av en riksdagsmajoritet att se över möjligheten att upprätta nationell statistik över elevers frånvaro i skolan. - Vi ser att det idag saknas långsiktig statistik kring frånvaro och heller ingen standard på vad det är man ska titta på eller utgå från när det handlar om frånvarodata. Att nu kunna utläsa trender eller slå fast tydliga problemområden är helt omöjligt. Så vi ser ett klart och tydligt behov av en nationell frånvarostatistik och vilket värde det faktiskt skulle ha, förklarar Ingrid Martens, Verksamhetsspecialist på Skola24.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye