Mediemyndigheten

Nu öppnar snart ansökan för stöd för lokal journalistik

Dela
Den 1 februari öppnar ansökningsomgången till stöd för lokal journalistik för 2022. Det lokala stödet ska bidra till journalistisk bevakning av områden med svag bevakning. Stödet kan sökas av alla nyhetsmedier vars främsta uppgift är att bedriva nyhetsbevakning.

Syftet med mediestödet är att stärka demokratin genom att främja tillgång till oberoende nyhetsförmedling i hela landet via en mångfald av allmänna nyhetsmedier med redaktionellt innehåll av hög kvalitet. Stöd kan sökas för bland annat tidningar, webbaserade medier, radio och tv.

Sista ansökningsdag för stöd för lokal journalistik är den 1 mars. Ansökan görs genom myndighetens e-tjänster. Du hittar mer information om stöden och hur du ansöker på vår webbplats.

Förändringar i mediestöden 2022

Myndigheten har i år beslutat att inte dela ut något innovations- och utvecklingsstöd. Detta då myndigheten ännu inte vet hur mycket medel det kommer att finnas till mediestöd i år. Mediestöden består av både rättighetsstöd och stöd som lämnas i mån av tillgång på medel. Det är först efter att rättighetsstöden har hanterats som myndigheten med säkerhet vet hur mycket pengar det finns kvar att fördela till övriga mediestöd. Under 2022 ska MPRT även hantera ett nytt rättighetsstöd som gäller stöd för tidningsdistribution med anledning av övergången till utdelning av post varannan dag. Myndigheten har för avsikt att sedan öppna ansökningsomgången för redaktionsstödet i maj för att kunna fördela så mycket redaktionsstöd som möjligt.

Fakta om mediestöden

Rättighetsstöd

  • Driftsstöd
  • Distributionsstöd
  • Stöd för tidningsdistribution vid varannandagsutdelning av post (Nytt)

Mediestöd i mån av medel

  • Redaktionsstöd
  • Stöd för lokal journalistik
  • Innovations- och utvecklingsstöd

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Mediemyndigheten
Mediemyndigheten
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00http://www.mediemyndigheten.se

Mediemyndigheten tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi ska inom vårt verksamhetsområde verka för yttrandefrihet, medie- och informationskunnighet samt möjligheterna till mediemångfald och tillgänglighet. Vi ska också verka för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare, ta tillvara deras erfarenheter samt verka för att skydda barn från skadlig mediepåverkan.

 

Följ Mediemyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mediemyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye