Ahum

Pinchos erbjuder medarbetarna terapi – vill vara förebilder i restaurangbranschen

Dela
Psykisk ohälsa står för en stor del av sjukfrånvaron på arbetsplatserna runt om i landet och restaurangbranschen är inte ett undantag. Restaurangkedjan Pinchos har därför beslutat att erbjuda sina anställda fri tillgång till terapi och inleder ett samarbete psykologtjänsten Ahum. "Genom att erbjuda proaktivt stöd till våra medarbetare vill vi säkerställa att vi förhindrar sjukfall" säger Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos.

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukfrånvaro i Sverige idag och antalet sjukskrivningar fortsätter att öka varje år, enligt Försäkringskassan. Det är någonting som restaurangkedjan Pinchos vill motverka. Nu inleder de ett samarbete med psykologtjänsten Ahum, som kommer erbjuda medarbetarna fri tillgång individanpassad terapi.

– Vi ser tyvärr att mental ohälsa påverkar våra medarbetare i allt högre utsträckning. På Pinchos värnar vi om våra medarbetares välmående och genom att investera i Ahum kan vi nu erbjuda proaktivt stöd, oavsett när eller var problematiken uppstått, säger Johanna Hagström. 

Genom samarbetet med Ahum kan nu Pinchos erbjuda sina medarbetare individanpassade terapilösningar som innefattar flera olika terapiformer, både fysiska och digitala, samt självhjälpsskolor. 

– I vår bransch är en majoritet av medarbetarna unga människor som kanske är osäkra på om det passar sig att lyfta frågor om psykisk ohälsa med sin närmaste chef. Med Ahum kan våra medarbetare anpassa sin behandling efter sina egna preferenser. Dessutom har de fri tillgång till självhjälpsskolor. För Pinchos hoppas vi att Ahum kan vara en nyckel till lägre sjukfrånvaro och lägre personalomsättning, fortsätter Johanna Hagström.

Ahum har idag över 140 anslutna terapeuter och erbjuder digitala verktyg för att ge stöd till alla, både anställda och privatpersoner. 

– Vi är otroligt glada att inleda samarbetet med Pinchos. Många som arbetar inom restaurangbranschen vittnar om stress. Därför är det viktigt att det finns förebilder i branschen, som tydligt satsar på sina medarbetare och den psykiska hälsan, säger Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum.

Samarbetet inleds initialt med fem av Pinchos restauranger i Stockholm och Göteborg.

Kontakter

Bilder

Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum
Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum
Ladda ned bild
Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos
Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ahum brinner för allas rätt att må bra och prestera bra, både hemma och på jobbet. Med mer än 140 anslutna terapeuter och digitala verktyg kan de ge rätt stöd till alla. Till både anställda och privatpersoner. När det behövs. Om det behövs.

Följ Ahum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ahum

Varannan ung kvinna orolig för att pengarna inte ska räcka till under semestern20.7.2023 07:03:00 CEST | Pressmeddelande

Semestertiderna är nu i full gång, men för många innebär sommarens olika aktiviteter, tillsammans med ökade kostnader i samhället, en oro för att pengarna inte ska räcka till. Störst är oron bland unga kvinnor. – Det finns konkreta verktyg att ta hjälp av för att hålla oron på en rimlig nivå, så att inte semestern förstörs av orostankar, säger psykologen Ellen Ristos från den digitala psykologtjänsten Ahum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum