Järfälla Kommun

Järfälla ger digitalt stöd till föräldrar i separation

Dela
Järfälla kommun fortsätter att prioritera föräldraskapsstöd. Med det digitala verktyget Samarbete efter Skilsmässa (SES), kan föräldrar i Järfälla nu få kostnadsfri hjälp att förstå och hantera sina egna och sina barns reaktioner under den kris som en skilsmässa eller separation ofta innebär.

SES är ett stöd för att göra tillvaron så bra som möjligt för både barn och föräldrar i samband med skilsmässa eller separation. Verktyget hjälper föräldrar att hantera egna utmaningar, bli bättre på att förstå och stötta sina barn och undvika typiska fallgropar i föräldrasamarbetet innan, under och efter en skilsmässa eller separation.

– Vi vill att barnen i Järfälla ska ha det bra, även i en tid av förändring med olika utmaningar som en skilsmässa eller separation kan vara, säger Dan Engstrand (M), ordförande i socialnämnden.

Fördelen med SES är att föräldrar kan få hjälp utan väntetid eller krav på fysiskt möte. De är fria att själva välja de ämnen som de har behov av att fördjupa sig i, helt i egen takt.

Det digitala utbildningsmaterialet består av 18 digitala moduler och finns på svenska, engelska och arabiska. Här finns verktyg för självreflektion och för reaktioner hos barn och föräldrar vid separationer, samt verktyg för att själv fundera över vilka val man gör i samband med en separation.

– Det är föräldrarna som väljer att skiljas eller separera, men det påverkar alltid barnen. Vår förhoppning är att den negativa påverkan ska bli så liten som möjligt. Jag är därför mycket glad över att detta stöd nu finns lätt tillgängligt och att det redan börjat användas, säger Lotta Erlandsson, avdelningschef Individ- och familjeomsorg.

Nyckelord

Kontakter

Dan Engstrand (M)Kommunalråd och ordförande i socialnämnden

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Lotta ErlandssonAvdelningschef Individ- och familjeomsorg

Tel:08-580 293 04

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye