Svenska Bowlingförbundet

JEM-silver i bowling i landslagsdebuten för Layrisse och Lindqvist

Dela
Nicole Layrisse och Alice Lindqvist tog idag silver i dubbel i junior-EM. I semifinalen slog landslagsdebutanterna ut de regerande junior-Europamästarna från Slovenien. I finalen tog det stopp mot Finland.
Nicole Layrisse och Alice Lindqvist.
Nicole Layrisse och Alice Lindqvist.

– Det känns inte som en förlust i guldmatchen. Det känns som att vi har vunnit ett silver, säger Nicole Layrisse.

Under förmiddagen blev de trea i squad 1 i kvalet. När väl squad 2 var genomförd så visade det sig att Layrisse och Lindqvist behållit sin tredjeplats och avancerade som en av fyra nationer till semifinal.

Där ställdes de mot Alja Bergauer och Eva Krafogel från Slovenien som vann guld i dubbel i junior-EM senast i Tilburg 2021.
Svenskorna visade ingen pardon i semifinalen och lyckades vinna med 411-357.
– Vi grät av glädje redan inför semifinalen när vi insett att vi tagit medalj. Men vi laddade om och gör en grym match, säger Alice Lindqvist som berättar att de hade en helt ny gameplan till semifinalen.
– Vi ville skapa friktion i banan som skulle gynna oss som spelar längre in i banan. Vi visste även att de har svårt att spela längre in i banan. Vi löste det och hittade ett bra spel ganska snabbt. Det var väldigt coolt att slå ut Slovenien som vann guld senast.

I finalen fick de ta sig an Finland med Mila Nevalainen och Peppi Konsteri. Konsteri som vann guld i All Event vid damernas EM i Ålborg för några veckor sedan. Det skulle visa sig bli en för svår nöt att knäcka för firma Layrisse/Lindqvist och Finland vann med 444-332.
– Vi fick inte med oss käglorna och Finland var starkare än oss i finalen, säger Alice Lindqvist.

Förbundskapten Moa Ekström var glad över silvret.
– Tjejerna gör en helt fantastisk insats och bowlade superbra. Det sättet vi har pratat inför om hur vi vill jobba lyckas de verkligen genomföra och det leder hela vägen till en final. De är konstruktiva och kommunicerar väldigt bra med varandra.

Imorgon är det dags för 4-manna. Kl 09.00 inleder killarna och spelar sina tre första serier. Kl 13.15 är det dags för tjejerna. De resterande tre serierna genomförs på onsdag.

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nicole Layrisse och Alice Lindqvist.
Nicole Layrisse och Alice Lindqvist.
Ladda ned bild
Nicole Layrisse
Nicole Layrisse
Ladda ned bild
Alice Lindqvist
Alice Lindqvist
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye