Stockholms studentbostäder, SSSB

Lopp samlar in över hundra tusen kronor till Stockholms Stadsmission

Dela
Det virtuella loppet Students moving 4 health arrangeras av Stockholms studentbostäder och i samband med loppet samlar de in över hundra tusen kronor som skänks oavkortat till Stockholms Stadsmission.

– Det är underbart att vi både kan uppmuntra till fysisk aktivitet och göra något samhällsnyttigt. Vi vet att vi alla mår bra av att röra på oss eftersom det främjar ett gott psykiskt mående, vilket även tryggheten att ha en bostad gör. Den tryggheten bidrar både vi och Stockholms Stadsmission till, det är win-win, säger Marlene Lundkvist, kund- och marknadschef för Stockholms studentbostäder.

Löploppet Students moving 4 health är ett fem kilometer långt löplopp som har start och målgång på Lappkärrsberget vid Stockholms universitet. Loppet är i år virtuellt vilket innebär att deltagarna kan springa sträckan när de vill under en veckas tid. Det här är tredje året i rad som loppet arrangeras och i samband med loppet samlar arrangören Stockholms studentbostäder in pengar från sina samarbetspartners.

Utöver de insamlade pengarna skänker Stockholms studentbostäder själva tjugo tusen kronor och den totala summan på 110 000 kronor skänks till Stockholms Stadsmission.

– Jag vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartners som har bidragit till det viktiga arbete som Stockholms Stadsmission gör. Jag är också stolt över att vi återigen visar att vi verkligen medverkar till att göra studentlivet bättre för de som bor hos oss. Students moving 4 health har bidragit med både positiv energi och liv och rörelse på campus, säger Mattias Carrass, vd för Stockholms studentbostäder.

Pengarna kommer att användas i Stockholms Stadsmissions initiativ Bobyrån som fungerar som en mini-hyresvärd för personer som lever i hemlöshet eller står långt ifrån bostadsmarknaden.

Fakta Students Moving 4 Health

Arrangör: Stockholms studentbostäder

Insamlad summa: 110 000 kronor

Så samlas pengarna in: Genom sponsorskap från Stockholms studentbostäders samarbetspartners och genom att Stockholm studentbostäder skänker tjugo tusen kronor.

Dessa organisationer har skänkt pengar: VTS Ventilation AB, Artega Entreprenad AB, Peab, Tullinge Elektriska AB, Söderort Bygg, Ekens Ventilation AB, KG Fredriksson Måleri AB, PQ Bygg AB, Wase VVS AB

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige med över 8000 bostäder i sitt bestånd. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye