1000 Möjligheter

Ungarelationer.se samarbetar med YSL Beauty

Dela
Ungarelationer.se och Yves Saint Laurent Beauty har inlett ett samarbete i syfte att öka kunskapen om våld i ungas relationer. Tillsammans hoppas man nå både de unga och deras föräldrar, vilka har en nyckelroll när det gäller att stoppa och förebygga att killars våld mot tjejer.

Satsningen är en del av YSL Beautys globala program Abuse is not love som genomförs i samarbete med lokala ideella organisationer och omfattar finansiering av förebyggande arbete, kunskapsspridning, forskning samt utbildning av varumärkets egna anställda.

– Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem. Ungefär en av tre kvinnor världen över kommer att uppleva våld från en partner under sin livstid och endast en liten andel av de utsatta får upprättelse från samhället. Tillsammans med lokala organisationer som Ungarelationer.se kan vi öka medvetenheten om hur allvarligt det här våldet är och bidra till verklig förändring, säger Sandra Hallin, nordisk kommunikationschef på Yves Saint Laurent.

Våld från en partner kan bland annat vara fysiskt, psykiskt, sexuellt, digitalt eller ekonomiskt och det drabbar individer från alla socioekonomiska, religiösa och kulturella grupper. Kvinnor löper störst risk att utsättas och de högsta siffrorna syns bland tjejer i åldern 16–24 år. I Sverige har till exempel Brottsförebyggande rådet rapporterat att nästan var fjärde ung tjej har varit utsatt för brott i en relation.

– Vi möter tjejer så unga som 15 år i vår chatt och många av dem vågar inte berätta om våldet för någon vuxen av rädsla för konsekvenserna eller för att inte bli tagen på allvar. Därför är det viktigt att nå ut med kunskap till både unga och deras föräldrar och det är något som YSL Beauty kan hjälpa oss med, säger Zandra Kanakaris, generalsekreterare på 1000 Möjligheter, som driver Sveriges nationella stödplattform Ungarelationer.se.

Ungarelationer.se har nyligen inlett en särskild föräldrasatsning med information och stöd via chatt och telefon som bemannas av psykologer. Om ett våldsamt beteende kan upptäckas tidigt kan både utsatta och våldsutövare erbjudas hjälp innan våldet eskalerar ytterligare.

– Mäns våld mot kvinnor börjar med killars våld mot tjejer. Om vi ska ha en chans att utrota detta enorma samhällsproblem är det därför helt nödvändigt att fokusera på ungas våld i nära relationer och här har alla ett ansvar – föräldrar, skola, föreningsliv, rättsväsende och även aktörer som företag har en viktig roll att spela. Det visar YSL Beauty exempel på här, säger Zandra Kanakaris.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Informationsmaterial om ungarelationer.se/förälder
Informationsmaterial om ungarelationer.se/förälder
Ladda ned bild
Informationsmaterial om ungarelationer.se/förälder
Informationsmaterial om ungarelationer.se/förälder
Ladda ned bild
‭+46 70-143 42 47
zandra@1000mojligheter.se
‭+46 70-143 42 47 zandra@1000mojligheter.se
Ladda ned bild

Om

1000 Möjligheter
1000 Möjligheter
Eriksbergsgatan 46
114 30 Stockholm

0709-553153http://1000mojligheter.se/

1000 Möjligheterär en idéburen organisation som stöttar och stärker unga och arbetar förebyggande för ett jämställt samhälle fritt från våld. Stiftelsen driver två verksamheter: ungarelationer.se, som motverkar killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer, samt Ellencentret, som arbetar med unga utsatta för prostitution och människohandel.

Följ 1000 Möjligheter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1000 Möjligheter

Ny rapport om stöd för unga utsatta i prostitution8.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I morgon släpper Ellencentret rapporten ''Tjejer utsatta för prostitution och exploatering: Om ungas erfarenheter, stöd och psykologisk behandling''. Rapporten är en sammanställning av ett års stödarbete riktat till utsatta mellan 15 och 25 år och den släpps vid en konferens som arrangeras tillsammans med H.M. Drottning Silvias stiftelse Care About the Children på Westmanska palatset i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye