Stockholms stad

Flerspråkig förskola i fokus

Dela
På vilket sätt involverar ni vårdnadshavarna på er förskola i det språkutvecklande arbetet? Det är en av frågorna på Förskolesummits fördjupningsprogram den 21 oktober. Förskolorna Metronomen i Hägersten-Älvsjö och Oddegården i Rinkeby-Kista medverkar.

Språk och ledarskap är i fokus på Förskolesummit. Evenemanget knyter ihop förskola och forskning, är digitalt och uppdelat på fem tillfällen. Höstens tredje fördjupningstillfälle är den 21 oktober.

Ur programmet: 

  1. Flerspråkigt uppdrag. Susanne Kjällander och Karolina Larsson pratar med kollegor från förskolorna Metronomen i Hägersten-Älvsjö och Oddegården i Rinkeby-Kista. 
  2. Förberedande utbildning. Signe Tonér, universitetslektor, och Susanne Kjällander, om hur utbildningen förbereder förskollärarstudenterna för det språkutvecklande uppdraget i förskolan.
  3. Karolina Larsson berättar om delresultaten i Halmstadsprojektet Förskolan som arena för barns språkutveckling.
  4. Henrik Andershed om SOFIA-studien och behovet av tidiga insatser. Föreläsning från den 15 juni.
  5. Jim Cummins om ett internationellt perspektiv på effektiv flerspråkig undervisning. Föreläsning från den 15 juni.

Fakta och bakgrund

Förskolesummit är ett återkommande evenemang som knyter ihop förskola och forskning. Evenemanget arrangeras av Stockholms stad i samarbete med Stockholms universitet. Du som är journalist är välkommen att till exempel lyssna på det digitala evenemanget eller intervjua några av de medverkande.

Språk och ledarskap på Förskolesummits fördjupningsprogram

Bamse och Fredrik Lindström om språkutveckling i förskolan 

Mer om Förskolesummit på webbplatsen Pedagog Stockholm. 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye