Mediemyndigheten (Statens medieråd ARKIV)

Statens medieråd lanserar sidor för barn och unga

Dela
I dag, på Barnkonventionens dag, lanserar Statens medieråd en helt ny sektion på sin sajt, direkt adresserad till barn och unga.

På avdelningen ”För barn och unga” kan besökare på sajten i åldrarna runt 10–15 år läsa om vad Statens medieråd arbetar med och som direkt berör dem.

Barn och unga är Statens medieråds slutmålgrupp, och hittills har det mesta av materialet på hemsidan riktat sig till vuxna som arbetar med och finns nära barn – pedagoger, föräldrar, bibliotekarier med flera. Den nya sektionen på hemsidan införs för att de som är direkt berörda, alltså barn och unga, själva ska kunna informera sig om frågor som berör dem.

Materialet på de barnanpassade webbsidorna kan läsas fristående eller användas som komplement till de pedagogiska verktyg som finns på sajten sedan tidigare. Webbsidorna är tillgänglighetsanpassade och kommer inom kort även att teckenspråkstolkas.

De barnanpassade webbsidorna kommer kontinuerligt att fyllas på med material utifrån myndighetens arbete.

Kontakter

Kontakt:
Maria Ripenberg, projektledare och kommunikatör
Tel: 08-665 14 65
E-post: maria.ripenberg@statensmedierad.se

Länkar

Om

Mediemyndigheten (Statens medieråd ARKIV)
Mediemyndigheten (Statens medieråd ARKIV)
Box 27204
102 53 Stockholm

08-665 14 60http://statensmedierad.se

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten följer medieutvecklingen och forskning kring barn och unga, sprider information, ger vägledning om barns och ungas mediesituation samt ansvarar för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas för barn under 15 år. 

Följ Mediemyndigheten (Statens medieråd ARKIV)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mediemyndigheten (Statens medieråd ARKIV)

Föräldrar & medier 2023: Fler föräldrar anser att myndigheter har ansvar att skydda barn13.12.2023 09:10:00 CET | Pressmeddelande

Andelen föräldrar som tycker att myndigheter bär mycket stort informationsansvar för att skydda barn som medieanvändare har ökat kraftigt på tio år. Samtidigt uppger föräldrar i högre utsträckning att de ”ofta” samtalar med sina barn om medier än vad barnen själva svarar. Det framkommer i ”Föräldrar & medier 2023”, där föräldrar bidrar med uppfattningar om medier och sina barns medieanvändning.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye