Škoda Sverige

Škoda Enyaq RS iV sätter två världsrekord i isdrifting

Dela
› Enyaq RS iV körd av motorjournalisten Richard Meaden kammade hem GUINNESS WORLD RECORDS-titel för "Longest Continuous Vehicle Drift on Ice" efter att ha nått sträckan 7,351 km › Škoda satte också ett nytt GUINNESS WORLD RECORD i motsvarande elbilsklass i samma fordon › Rekorden sattes på den isbelagda sjön, Stortjärnen, nära Östersund, klockan 11:05 den 19 januari 2023
ENYAQ RS iV
ENYAQ RS iV

Škoda har satt två officiella världsrekord i isdrift med Enyaq RS iV, märkets andra helelektriska sportmodell.Rekorden för 'Longest Continuous Vehicle Drift on Ice' och 'Longest Continuous Vehicle Drift on Ice (electric car)' har verifierats av GUINNESS WORLD RECORDS.De sattes av motorjournalisten Richard Meaden på en cirkulär bana som mäter 188.496 m i omkrets på den frusna Stortjärnen nära Östersund, Sverige, torsdagen den 19 januari 2023.

Det första rekordet som Škoda slog på Stortjärnen var för den längsta kontinuerliga fordonsdriften på is. Richard Meaden körde Škodas nyligen lanserade SUV; Enyaq RS iV och satte ett nytt officiellt verifierat rekord genom att hålla bilen i en kontrollerad drift i mer än 15 minuter och 7,351 km. Meadens drift slog det tidigare rekordet på 6,231 km, satt i Kina 2022. Genom att slå det första rekordet satte Meaden och Škoda Enyaq RS iV även ett andra rekord för "Longest Continuous Vehicle Drift on Ice (elbil)".

Enyaq RS iV klarade av krävande förhållanden och körde runt driftcirkeln 39 gånger under 15 minuterna och 58 sekunderna av sin rekordlånga körning. Den uppnådde en topphastighet på 48,69 km/h. Bilen som användes för att fullborda rekordet var utrustad med 20-tums lättmetallfälgar. Däckproffsen 245/35-R20 "event tyres" (från Michelin) på framdäcken hade 600 5 mm dubbar, vilket möjliggör en ännu bättre dragkraft och styrinsats på den frusna grepplösa ytan; medan Nokian Hakkapelitta 255/45-R20-däcken monterade på bakhjulen hade 300 2 mm dubbar över däckytan, vilket visade sig vara den idealiska kombinationen på den 40 cm djupa isytan.

Mer information om rekorden hittar du via Škoda Storyboard.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Škoda Sverige
Škoda Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella5.4.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

Škodas helelektriska instegs-SUV är officiell – nya Škoda Epiq15.3.2024 10:45:00 CET | Pressmeddelande

Idag, 15 mars, på Škoda Autos årliga presskonferens avslöjades Škoda kommande tredje helt eldrivna bilmodell, en mindre SUV crossover i form av en verklighetstrogen designstudie. Den nya modellen som lanseras efter den kompakta helelektriska SUV:en Škoda Elroq får namnet Škoda Epiq och är en 4,1 meter lång SUV med upp till 400 kilometers elektrisk räckvidd och 490 liters bagageutrymme. Nya Škoda Epiq kommer att täckas av under 2025, med en prisindikation kring 25 000 Euro. Epiq är den första modellen som är fullt ut utvecklad i enlighet med Škodas nya designkoncept Modern Solid. Ett formspråk som kombinerar en robust funktionalitet med en autentisk och tidlös design med hållbara material. Modellen kommer att kompletteras med en gedigen digital upplevelse med ny teknologi och nya funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye