Škoda Sverige

Škoda stöttar den gröna omställningen av cykelsporten med förlängt sponsoravtal med några av världens största cykeltävlingar

Dela

Škoda förlänger sponsoravtalet med organisationen A.S.O (Amaury Sport Organisation) vilket inkluderar några av de största och mest populära cykeltävlingarna i världen. I avtalet ingår ambitiösa satsningar för grönare tävlingar samt ökad jämställdhet inom cykelsporten genom fler tävlingar enbart för kvinnor.

Škoda stöttar gröna omställningen av cykelsporten
Škoda stöttar gröna omställningen av cykelsporten

Škodas långvariga partnerskap med A.S.O började redan för två decennier sedan, år 2004, men banden mellan sporten och biltillverkaren sträcker sig ännu längre tillbaka. Škoda har sina rötter som cykeltillverkare för nästan 130 år sedan och har sedan dess varit en del av cykelsportens historia. Bland alla sponsorinitiativ är Tour de France det mest framträdande, synligt genom både bilar och den ikoniska gröna poängtröjan.

Ett välkommet tillskott i avtalet är en ny punkt som innebär inledningen på en grönare era för cykeltävlingar, där Škoda lovar upp till 250 helt eldrivna och laddhybrida fordon till A.S.O:s evenemangsarrangörer, från helelektriska Enyaq till klassiska Superb. Biltillverkaren är fast besluten att elektrifiera fordonsflottan för att främja hållbarhet, vilket står i samklang med cykelsportens grundvärderingar.

Det fyraåriga sponsoravtalet som nu ingåtts innefattar Tour de France, Tour de France Femmes avec Zwift, La Vuelta a España, La Flèche Wallonne och Liège-Bastogne-Liège, samt flertalet andra internationella cykelhändelser, inklusive fem enskilda lopp exklusivt för kvinnor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Škoda stöttar gröna omställningen av cykelsporten
Škoda stöttar gröna omställningen av cykelsporten
Ladda ned bild

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och göra konkreta framsteg inom hållbarhet & mångfald.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med lokal partner.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Škoda gör entré i det populära racingspelet Gran Turismo med den exklusiva virtuella konceptbilen Škoda Vision Gran Turismo24.4.2024 18:00:00 CEST | Pressmeddelande

Škoda introducerar idag, den 24 april, det helelektriska designkonceptet Škoda Vision Gran Turismo. En spektakulär digital konceptbil i racingspelet Gran Turismo 7 på PlayStation, vilket ökar den tjeckiska biltillverkarens närvaro i den digitala racingvärlden. Något som både visar på Škodas dedikation till innovation och digitalisering inom motorbranschen liksom firar märkets långa historia inom motorsport. Škoda Vision Gran Turismo har totalt fyra elektriska motorer och erbjuder en total effekt om 800 kW* på alla fyra hjul.

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella5.4.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP).

Škodas helelektriska instegs-SUV är officiell – nya Škoda Epiq15.3.2024 10:45:00 CET | Pressmeddelande

Idag, 15 mars, på Škoda Autos årliga presskonferens avslöjades Škoda kommande tredje helt eldrivna bilmodell, en mindre SUV crossover i form av en verklighetstrogen designstudie. Den nya modellen som lanseras efter den kompakta helelektriska SUV:en Škoda Elroq får namnet Škoda Epiq och är en 4,1 meter lång SUV med upp till 400 kilometers elektrisk räckvidd och 490 liters bagageutrymme. Nya Škoda Epiq kommer att täckas av under 2025, med en prisindikation kring 25 000 Euro. Epiq är den första modellen som är fullt ut utvecklad i enlighet med Škodas nya designkoncept Modern Solid. Ett formspråk som kombinerar en robust funktionalitet med en autentisk och tidlös design med hållbara material. Modellen kommer att kompletteras med en gedigen digital upplevelse med ny teknologi och nya funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye