Škoda Sverige

Nya generationen Škoda Kodiaq äntligen beställningsbar – svenska priser officiella

Dela

Familjefavoriten Škoda Kodiaq täcktes av i Berlin så sent som i höstas förra året. Idag, 5 april, är den nya generationen av populära Škoda-SUV:en äntligen beställningsbar. Den största förändringen för modellen, utöver ny interiör och exteriör design, är den nya drivlinan som innebär att Kodiaq för första gången erbjuds som laddhybrid, och det med en räckvidd på upp till 100 kilometer (WLTP). 

Nya Škoda Kodiaq
Nya Škoda Kodiaq

Nya Kodiaq kommer erbjudas med tre effektiva och kraftfulla drivlinor. Den stora nyheten är dock den, för Kodiaq nya, drivlinan. Kodiaq iV, det vill säga laddhybriden, har ett batteri med kapacitet på 25,7 kWh, klarar DC-laddning med maximal effekt på 50 kW och levererar upp till 100 kilometers räckvidd på el enligt WLTP-cykeln. Laddhybriden får en total effekt på 150 kW/204 hk. Nya Kodiaq kommer också att erbjudas med en uppdaterad kraftfull 2.0 dieselmotor med effekt på 142 kW/193 hk och fyrhjulsdrift som standard samt med en 1.5 mild-hybrid bensinmotor med 110 kW/150 hk.

Interiört präglas nya Kodiaq bland annat av nya smartare reglage, en mer välorganiserad mittkonsol och nya interiörval. Škoda Smart Dials är de nya programmerbara klimatkontrollsreglagen som dessutom har en inbyggd 32 millimeters skärm. De kan, förutom att styra temperaturen i bilen, även programmeras för att styra de funktioner som är viktiga för respektive förare, exempelvis volymen till infotainmentsystemet eller bilens uppträdande på vägen. Som tidigare generation går nya Kodiaq att fås som både femsitsig respektive sjusitsig med en tredje sätesrad. Kodiaq iV kommer endast att erbjudas som femsitsig. 

Nya Kodiaq erbjuds med den uppdaterade strukturen för utrustningsnivåer och interiöra val (Design Selections). Initialt kommer nya Kodiaq att erbjudas med utrustningsnivån Selection men kommer senare i år att kompletteras av Sportline, som bjuder på flera sportiga element och inslag. Selection erbjuds från 408 500 kr, priser för Sportline blir officiella senare i år. Fullständiga produktspecifikationer för respektive nivå finns på skoda.se.

Modellöversikt
Motor
Drivlina
Effekt
Utrustningsnivå
Fram-/fyrhjulsdrift
Pris
Bensin/Mildhybrid
1.5 TSI mHEV
110 kW / 150 hk
Selection
Framhjulsdrift
408 500 kr
Diesel
2.0 TDI
142 kW / 193 hk
Selection
Fyrhjulsdrift
476 800 kr
Laddhybrid/Bensin
1.5 TSI iV
150 kW / 204 hk
Selection
Framhjulsdrift
530 700 kr


Säljstart

Nya Kodiaq har säljstart idag, 5 april, för diesel- och bensindrivna versionerna. Laddhybriden (Kodiaq iV) kommer preliminärt att öppnas för försäljning från slutet av vecka 16 med ett pris från 530 700 kr (Selection).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya Škoda Kodiaq
Nya Škoda Kodiaq
Ladda ned bild
Nya Kodiaq
Nya Kodiaq
Ladda ned bild
Kodiaq iV
Kodiaq iV
Ladda ned bild

Länkar

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och göra konkreta framsteg inom hållbarhet & mångfald.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med lokal partner.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Škoda gör entré i det populära racingspelet Gran Turismo med den exklusiva virtuella konceptbilen Škoda Vision Gran Turismo24.4.2024 18:00:00 CEST | Pressmeddelande

Škoda introducerar idag, den 24 april, det helelektriska designkonceptet Škoda Vision Gran Turismo. En spektakulär digital konceptbil i racingspelet Gran Turismo 7 på PlayStation, vilket ökar den tjeckiska biltillverkarens närvaro i den digitala racingvärlden. Något som både visar på Škodas dedikation till innovation och digitalisering inom motorbranschen liksom firar märkets långa historia inom motorsport. Škoda Vision Gran Turismo har totalt fyra elektriska motorer och erbjuder en total effekt om 800 kW* på alla fyra hjul.

Škodas helelektriska instegs-SUV är officiell – nya Škoda Epiq15.3.2024 10:45:00 CET | Pressmeddelande

Idag, 15 mars, på Škoda Autos årliga presskonferens avslöjades Škoda kommande tredje helt eldrivna bilmodell, en mindre SUV crossover i form av en verklighetstrogen designstudie. Den nya modellen som lanseras efter den kompakta helelektriska SUV:en Škoda Elroq får namnet Škoda Epiq och är en 4,1 meter lång SUV med upp till 400 kilometers elektrisk räckvidd och 490 liters bagageutrymme. Nya Škoda Epiq kommer att täckas av under 2025, med en prisindikation kring 25 000 Euro. Epiq är den första modellen som är fullt ut utvecklad i enlighet med Škodas nya designkoncept Modern Solid. Ett formspråk som kombinerar en robust funktionalitet med en autentisk och tidlös design med hållbara material. Modellen kommer att kompletteras med en gedigen digital upplevelse med ny teknologi och nya funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye