Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder storsatsar på digitalisering med ny fastighetsplattform

Dela
Stockholms Studentbostäder bygger en innovativ integrationsplattform med en specialutvecklad modul för bostadsuthyrning och tecknar samtidigt avtal om ett nytt molnbaserat fastighetssystem med Momentum Software.

– Nu tar vi ett jättekliv inom digitalisering och skapar en ny typ av integrationsplattform. Det här är ett helt nytt digitalt sätt att bygga en fastighetsplattform som betyder att vi kan vara mycket mer snabbfotade i vår utveckling, framför allt när det kommer till webb, säger Mattias Carrass, vd på Stockholms studentbostäder.

Fastighetsplattformen bygger på öppna API:er, vilket ger en framtidsäker lösning och ett minskat beroende av specifika system. Systemutvecklingen blir effektivare och kan också lättare anpassas efter Stockholms studentbostäders omfattande och föränderliga regelverk. Den nya lösningen öppnar upp möjligheter för intern vidareutveckling och kontinuerlig optimering efter hyresgästers och kunders behov och beteenden. Bakom systemintegrationen står it-konsultföretaget Integrationsbolaget.

Fastighetssystemet från Momentum och den specialutvecklade modulen för bostadsuthyrning blir viktiga delar i digitaliseringen. De bidrar till en användarvänlig, modern och mer digital fastighetsförvaltning genom förenklade och automatiserade processer för både medarbetare och hyresgäster.

– Vi är glada att Stockholms studentbostäder efter sin gedigna utvärdering valde Momentum Fastighet som kärnan i sin framtida fastighetsförvaltning. Vi är även stolta över att Stockholms studentbostäder ser Momentum Fastighet som stommen i sin digitaliseringsresa för att utveckla en modern och användarvänligare kundupplevelse, säger Andreas Kahr, försäljningschef på Momentum.

Startskottet för implementeringsprojektet går 2 mars och arbetet beräknas sedan pågå till slutet av året ut då den nya fastighetsplattformen sjösätts.

– Det känns fantastiskt roligt att vi inleder samarbetet med Momentum och nu står i startgropen för att utveckla vårt nya digitala arbetssätt. Det är ett oerhört stort steg i vår digitaliseringsresa, som påverkar hela verksamheten. Vi arbetar för ständiga förbättringar och det här är en del i det, som kommer att leda till en ny och bättre upplevelse för kunden i det digitala mötet med oss, säger Mattias Carrass.

 ------------------------------

Momentum Software är ett svenskt företag med fokus på molntjänster för fastighetsbranschen. Företaget levererar ett webbaserat fastighetssystem med automatiserade processer för digital förvaltning. Systemet har ett öppet API, vilket gör det möjligt att integrera med andra lösningar.

Integrationsbolaget är specialister på att integrera it-system i hållbara, framtidssäkrade lösningar. Bolaget är en del av Omegapoint.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder har funnits i 65 år och är med över 8000 bostäder i sitt bestånd störst i Sverige på studentbostäder. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt från korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation, SSCO.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye