Stångåstaden

Linköpings äldsta hockeystipendium utdelat

Dela
Två ungdomar, Madicken Ek och Tore Everhill, är både lovande hockeyspelare och goda föredömen utanför rinken. Igår fick de båda ta emot Stångåstaden och LHC:s hockeystipendium. Priset är ett presentkort på utrustning till ett värde av 10 000 kronor vardera.

Stipendiet vänder sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun. Stipendiet delas i år ut för 22:a gången och de båda stipendiaterna fanns på plats vid gårdagens hemmamatch i Saab Arena för att ta emot sitt pris.

- Vi vill uppmuntra höga ambitioner och gott kamratskap vilket båda stipendiaterna har visat prov på. Vi hoppas att stipendiet kan bidra till att de fortsätter att utvecklas i sin idrott och att deras prestationer kan uppmuntra och inspirera andra, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Juryns motivering lyder:
Madicken Ek - ända sedan du var liten har du älskat att stå på skridskor, och din kärlek till hockeyn är enorm. Du älskar inte bara att spela hockey själv, utan går också på alla hemmamatcher, både dam- och herr matcherna. Du älskar också att stå i klacken. Gemenskapen och glädjen med dina hockeykompisar betyder allt för dig. Ditt högsta mål är att få fortsätta spela hockey och att nå damlaget.

Tore Everhill - din kärlek för hockeyn är enorm. Du har ett starkt driv att utveckla dig själv – på träning i hallen eller hemma i garaget, liksom på match. Du använder också ditt driv till att, på ett positivt sätt, pusha ditt lag och dina lagkamrater framåt. Som person är du väldigt omtänksam och tar ansvar för att peppa den som behöver muntras upp och lyfta den som lyckats. Ditt goda kamratskap visar du också genom att nominera en av dina kamrater till hockeystipendiet.

Juryn består av representanter från Stångåstaden och LHC. Läs mer om Stångåstadens föreningssamarbeten på www.stångåstaden.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde och förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye